Mitt kära Hisingen åker på besök nere i sydöst där Kalmar står och väntar. Bägge lagen kommer från fina resultat och vinsterna har varit odiskutabla. Häcken vann enkelt mot Jönköping Södra medan Kalmar avfärdade Djurgården förvånansvärt bra. Två lag med uppåtgående form och i mångas ögon kan detta sluta hur som helt. Så resonerar även spelbolagen som satt lika höga odds på både ettan och tvåan. Jag väljer att kika lite i historiken som talar ett tydligt språk och hittar därmed ett fint tips. Häng med!

  • Match: Kalmar FF – BK Häcken
  • Spel: BK Häcken rak vinst
  • Odds: 2,62 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Kalmar eller ska vi säga Antonsson? Den killen vet verkligen hur man ska leverera och jag blir nästan lite arg på varför media inte skruvar upp hans prestationer lite mer. Det är ständigt snack om ”stor”stjärnor men när en kille från Kalmar bombar in mål efter mål får man inte uppmärksamheten man förtjänar. Han kommer till 100% vara ett stort hot framåt mot Häcken. Senaste prestationen Kalmar gör är fenomenal och man avfärdar ett Djurgården med hela 0-3. Idag möter man Häcken som till skillnad från Djurgården är på väg uppåt i tabellen och kommer med två raka segrar. Aj, aj, så surt att man får möta det motståndet man helst inte skulle vilja möta i ett sådant här tillfälle, och då syftar jag på att man har fyra raka förluster mot just precis Häcken. Det är något som inte stämmer när man ställs mot Häcken och historiken tar fram viktig fakta!

Inbördes möten:
Häcken – Kalmar = 3-0
Kalmar – Häcken = 0-1
Kalmar – Häcken = 2-3
Häcken – Kalmar = 4-1

Det råder återigen god stämning i laget efter två raka segrar och ett tag var jag nästan lite bekymrad över hur det egentligen ska sluta för Hisingslaget. Man har haft en jobbig period med flertalet förluster i inledningen och det har inte riktigt lossnat. I de två senaste matcherna har man äntligen fått blomma ut och visat upp kvaliteterna man innehar. Jermejeff är tillbaks på banan med besked och två mål på två matcher är bra för laget, då anfallaren måste leverera. Paulinho fick sitta bänk förra matchen, p.g.a. någon anledning, men man löste det ändå galant. Man är inne i en bra fas just nu och Kalmar har man alltid haft det enkelt mot. Enligt mig ska man ha goda chanser till att ta hem denna batalj och jag lirar!

Oddsen är riktigt bra och spelvärdet på raka tvåan gillar jag. Varför krångla till det när man kan göra det simpelt? Jag väljer att spika Häcken som är på väg uppåt i tabellen och samtidigt haft det enkelt mot Kalmar i föregående matcher. Insatsen får ligga på medel!