Vi tar oss till Småland där hemmalaget Kalmar tar emot AIK. Det lär bli en väldigt intressant match där såklart AIK har pressen på sig, eftersom dom vill vara med och slåss om guldet, men som har angenäma problem just nu. För Kalmars del så har uppehållet någ varit nyttigt då man hade lite skador innan men som nu ljusnat och  det ser allt bättre ut på den fronten, förutom på 2 mittfältare då. Men jag tycker ändå att ett hemmastarkt Kalmar borde vara knappa favoriter i den här matchen med tanke på lägena i båda lagen.

  • Kalmar – AIK
  • Spel: Kalmar 0.0, +0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Kalmar hade 2 raka oavgjorda matchen innan man gick på sommaruppehåll, men framförallt matchen mot Hammarby på hemmaplan borde man vunnit då man ägde 1a halvlek totalt och missade straff bland annat, så 1-0 där i halvtid var i underkant, istället slutade matchen 2-2 till slut. Borta mot Sundsvall precis innan uppehållet spelade man bra och fick ett viktigt 1-1 mål på övertid precis efter att Sundsvall tagit ledningen, så mentalt viktigt såklart. När man spelar bra då är man ett bra lag och det är intressant att se Kalmar då. Och man har oftast spelat bra på just hemmaplan. Man vände och vann mot svenska mästarna Malmö FF för inte så längesen ju.

Statusen i spelartruppen känns också positiv då det är flera spelare som blivit kvitt skador och så vidare. Till och med Rasmus Elm fick spela match igen, när man vann med 1-0 mot Djurgården i genrepet för omstarten, även om han såklart inte är redo på riktigt än. Men tycker det blåser lite positiva vindar kring Kalmar i Kalmar just nu och då känns det passande att AIK med lite problem kommer på besök. Men man ska ju veta att mittfältarna Tobias Eriksson och Filip Sachpekidis fortfarande inte är tillgängliga, vad jag läst mig till.

kalmar     aik_200

AIK tror jag inte är nöjda med vårsäsongen där man halkat efter rejält gentemot Göteborg i kampen om guldet, vilket i och för sig de flesta lag gjort. Men man befinner sig just nu på en 6e plats med lag som Norrköping och Djurgården över sig. En av bovarna på vårsäsongen är bortaspelet som sett ganska bedrövligt ut många stunder och man har faktiskt inte tagit en enda seger på 6 bortamatcher hittills i år. 4 oavgjorda och 2 förluster. Nu ska man ta sig an ett Kalmar som är ganska starka på hemmaplan, och det 3 dagar efter man varit i Finland och fått sig en genomkörare i Europa League-kvalet. Man fick bara 2-2 borta mot VPS Vaasa trots dominans stora delar av matchen.

Inte nog med det, i matchen mot VPS Vaasa så skadade sig förstemålvakten och U21-hjälten Patrik Carlgren och blir borta ca 4 veckor. Det betyder ju att andremålvakten Kenny Stamatopoulos får kliva in, om det inte vore för att han är på landslagsuppdrag med Kanada och inte heller kan spela. Då får man alltså välja att ställa en ung och oerfaren målvakt i mål vid namn Oscar Linnér. Absolut inte optimalt någonstans. Lägg även till det faktum att målvaktstränaren Lee Baxter är i Genclerbirligi i 11 månader och ska jobba där. Om det inte vore nog med det så har man nu sålt en av lagets viktigaste spelare i form av Nabil Bahoui och det är ett jättetungt avbräck då han har varit högst avgörande i flertalet matcher för AIK. Backen Sauli Väisänen är skadad också. Angenäma problem för ett bortasvagt AIK.

————————————————————————————————————————————————————–

Kalmar är ganska starka på hemmaplan och det blåser väl positiva vindar där just nu kan jag tycka. Flera spelare är tillbaka trots att 2 fortfarande saknas. Man genrepade inför omstarten på ett bra sätt i matchen mot Djurgården där man vann med 1-0. Man har slagit lag Malmö på hemmaplan i år, så varför inte AIK? Och tar vi AIK så har man angenäma problem just nu där man tvingas ställa 4e målvakten som är ung och oerfaren i målet. Lee Baxter har ju varit 3e målvakt, men ska nu jobba i Turkiet en tid. man har även sålt lagets bästa spelare, poängmässigt framförallt, i form av Nabil Bahoui plus att man oerhört bortasvagt i år. Jag spelar Kalmar hcp +0.25 till oddset 1.80. Halv vinst och halva insatsen tillbaka vid oavgjort och hel vinst vid om Kalmar vinner. Insatsen blir över medel. Jobba!!

/ L’orso