Allsvenskan tar nya tag idag efter gårdagens skandal. Kalmar FF tar emot AIK på sin hemmaplan och det vore nästan tjänstefel att inte testa det oddset jag hittat. Häng på!


Kalmar FF – AIK
Mitt tips: 1
Odds: 2.05 @ Paf.com
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.00 

Kalmar och AIK har två saker gemensamt den här säsongen och det är att man är bra på hemmaplan medan man är usla på bortaplan. Nu har Kalmar hemmaplan och då sätter vi givetvis ett stort plus på dem när de möter bortasvaga AIK.

Kalmar förlorade sist med 1-0 borta mot Helsingborg och det är väl inte mycket att säga om då Helsingborg storspelade och visade att man hör hemma i toppen av Allsvenskan. Före det krossade man Häcken på hemmaplan med 2-0 och innan det vann man på bortaplan mot hemmastarka Örebro med 2-1. Det är framförallt hemmaplan man trivs bäst på då man vunnit 4 matcher av 4 möjliga den här säsongen och det är man numera ensamma om då just AIK åkte på stryk på sin hemmaplan senast mot svaga Gefle.

Som sagt så fick AIK stryk med 0-2 hemma mot Gefle senast och det var ett väldigt förvånande resultat då AIK storspelat i samtliga hemmamatcher denna säsongen. Man gjorde en usel insats samtidigt som Gefle var väldigt effektiva i framåt. På bortaplan har AIK inte riktigt lyckats den här säsongen då man har 0-2-1 som resultatrad.  Man inledde året med derby mot Djurgården på Råsunda som dessutom är AIKs hemmaplan så man kanske inte ska räkna den som en bortamatch. Efter det spelade man 2-2 på Borås Arena men kunde lika gärna fått vända hem med förlust då Elfsborg var nära att göra segermålet fler gånger men misslyckades. Efter det hände skandalen mot Syrianska där matchen avbröts vid ställningen 1-0 till Syrianska. Man dömdes till förlust med 3-0 i den matchen men eftersom man överklagat så har jag inte med den i lagets resultatrad. Efter det åkte man på storstryk på bortaplan mot Häcken med 3-1 och nu senast blev man överkörda av Superettan-laget Åtvidaberg med 3-0. Så bortaspelet är under all kritik för AIK och det skulle vara konstigt att inte pröva ettan  i den här matchen med tanke på detta.

Det förväntas bli storpublik på Guldfågeln Arena ikväll och Kalmar har positiva nyheter till dessa då en av lagets stora stjärnor Daniel Sobralense är tillbaka från skada. Saknas gör Alban Dragusha och Daryl Smylie som båda är skadade.
AIK får klara sig utan Gabriel Özkan här. Tillbaka från avstängning och skada är Nisse Johansson och Robert Åhman-Persson.