Kalmar FF har inget att spela för förutom hedern när de tar emot AIK här. AIK å andra sidan spelar för en plats i Europa League kommande säsong så räkna med hungriga Stockholmare i Kalmar här. Jag tror på en svängig match med många mål, häng på!

Kalmar FF – AIK
Spel: Nabil Bahoui målskytt i matchen
Odds: 2.35 @ Bet365
Insats: 3/10
Spelstopp: 13.00 

Kalmar FF har haft en riktigt tung höst bakom sig men fick en självförtroendeboost senast när man besegrade Mjällby på bortaplan med 2-0. Före det hade laget 7 raka matcher utan seger och av dessa förlorade man 6 stycken och noterbart är att man släppte in 2 mål eller fler i samtliga förlustmatcher. Nu väntar ett målfarligt AIK som dessutom är segersuget vilket gör att Kalmar måste spela på topp för att knipa någon poäng här. Chansen finns utan tvekan och visst vill man avsluta snyggt på hemmaplan men det kommer knappast bli enkelt… Kalmar saknar skadade Stefan Larsson, Måns Söderqvist och defensive mittfältaren Nenad Djordjevic som är avstängd efter sitt gula kort senast mot Mjällby.

Kalmar_FF    aik_200


AIK
var inne i en rejäl formsvacka ett tag men har spelat upp sig i de två senaste matcherna då man krossat Åtvidaberg borta med 4-0 och BP hemma med 4-1. Nu väntar en riktigt viktig match för laget om man vill spela i Europa nästa säsong. För AIK:s del bör ett oavgjort resultat räcka i den här matchen för en europaplats då det krävs seger med tio mål för Elfsborg borta mot BP för att de ska kunna passera Gnaget. Skulle AIK förlora så står AIK:s hopp till att BP tar poäng av Elfsborg. Oddsen på AIK seger lockar inte utan jag väljer ett målskyttespel som känns riktigt bra på förhand! Nabil Bahoui har gjort mål i 4 raka matcher för AIK och på dessa matcher har han gjort hela 6 mål, snacka om toppform! När vi får 2.35 i odds på en formtoppad målskytt så måste man hugga det oddset! Kalmar FF är inget extra och trots hemmaplan skrämmer de föga, Bahoui kommer utan tvekan få ett par målchanser i den här matchen och tar han vara på en av dessa får vi bra betalt. AIK får klara sig utan Panos Dimitriadis och Sam Lundholm här, möjligen även Kenny Pavey som rehabtränade i veckan.

Kort summering: 
Kalmar
inledde säsongen strålande bra men under hösten har man dalat rejält i serien och formen är riktigt usel för laget även om man vann senast. Defensiven släpper in väldigt mycket mål och nu ställs man mot ett av Allsvenskans målfarligaste lag som dessutom måste gå för poäng i den här matchen. Formstarke Nabil Bahoui har visat ett härligt målsinne i de senaste matcherna och mycket talar för att han gör mål även i sista matchen för säsongen!