Ett formsvagt, i alla fall resultatmässigt, Kalmar FF tar under lördagen emot ett Falkenberg som senast gjorde en katastrofinsats. Tror vi får se två laddade lag här som vill framåt och visa vad dom kan. Kalmar har spelat rätt bra när dom spelat på hemmaplan men inte fått resultat som de velat och kanske förtjänat. Nu väntar ett Falkenberg som är rätt usla på bortaplan. Dock så lär laget från Halland vara grymt revanschsugna efter den bedrövliga insatsen senast mot Hammarby.

  • Kalmar FF – Falkenbergs FF
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.90 @ Betway
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Kalmar har varit ganska dåliga på resande fot, dock så har man gjort bra matcher när man väl spelat hemma. Men man har ju inte fått de resultat som man kanske förtjänat. Som mot Hammarby hemma där man borde avgjort matchen i 1a halvlek, istället så vänder Hammarby på steken i 2a halvlek och får 1 poäng med sig. Hemma mot AIK gjorde man också en klart godkänd match och var egentligen aldrig hotad bakåt och med lite tur kunde man tagit alla 3 poäng, istället blev det 0-0 och bara 1 poäng.

Nu ska man möta Falkenberg som jag inte håller särskilt högt, i alla fall inte som lag. Offensivt kan dom vara bra men defensivt är det katastrof. Det borde ett Kalmar kunna utnyttja på ett bra sätt och göra minst 1 mål framåt.

Man har en relativt skadefri trupp, där dessutom Rasmus Elm åter är tillbaka i en matchtrupp på tävlingsnivå. Intressant deluxe vill jag lova.

kalmar     Falkenberg_FF_01

Falkenberg såg jag senast mot Hammarby och man gjorde en insats som inte ens håller division 1-klass. Endast 3 skott utanför mål lyckades man åstadkomma framåt och 3 mål bakåt blev det. Man blandar och ger såklart mycket, framförallt så brukar man kunna ha en relativt bra offensiv för att sen falla igenom defensivt. Jag tror inte man gör en lika dålig insats som mot Hammarby. Däremot vet jag definitivt att defensiven inte håller, men framåt så borde det finnas större möjligheter för Hakeem Araba och Stefan Rodevåg att hitta på något i matchen mot Kalmar. Kanske är det så att det snabba konstgräset på Tele2 arena inte passade Falkenbergs anfallare alls, nu är det vanligt gräs som gäller igen.

På hemsidan står det att man återigen ha tagit ut anfallaren Zlatan Krizanovic som varit skadad i 2 år, frågan är ju i och för sig vilket skick han är i. Dock så har man skada på mittfältaren Alexander Jacobsen. Men backen Tibor Joza är avstängd i 2 matcher pga en grov utvisning i U21-serien.

———————————————————————————————————————————————————-

Kalmar är klart bättre på hemmaplan än bortaplan och man har spelat bättre än vad poängen kanske visar, läge för att ta en 3-poängare snart igen. Man har en skadefri trupp och mot ett lag med usel defensiv så måste man ju kunna göra mål. Falkenberg har bra offensi. Dock fick man det inte att stämma alls mot Hammarby. Revansch nu säger tränaren och tror inte man går mållösa denna gång. Håller inte Kalmars försvar så jättehögt heller. Ska man gissa på klassiska 1-1 kanske? Jag spelar Båda lagen att göra mål till oddset 1.90. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso