Fler allsvenska matcher på spel denna söndag och jag har valt att lira en liten slant i ett möte mellan Kalmar och Elfsborg. Kalmar som blivit ett stabilt mittenlag kämpar på för att komma upp i tabellen, men utan motiv medan Elfsborg är i jakt på guldet vilket är ett klart större motiv. I mina ögon är Elfsborg kanske det bästa laget i allsvenskan vilket jag också visat i mitt långtidsspel att jag tror. Idag ska man bara slå Kalmar och att man får ett så fint odds på det, tackar jag för. Häng med!

  • Match: Kalmar – Elfsborg
  • Spel: Elfsborg rak vinst
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

kalmarelfsborg

Kalmar som jag trodde skulle tillhöra den övre delen av tabellen i år, har istället blivit ett mittenlag och man får ta nya tag nästa år. Man har varken chans på att ta någon jätte bra plats uppåt i tabellen eller att flyttas ned vilket gör att man kanske har mindre motivering till att spela. Det är dock tio omgångar kvar vilket är mycket och man måste ändå genomföra säsongen på ett bra sätt. Senaste matchen var i svenska cupen där man fick det riktigt svårt mot Halmia och åkte vidare på straffar. Den matchen kan fortfarande vara kvar i benen då det endast var tre dagar sedan och hela 120 minuter spelades. Innan det kommer man från två raka förluster mot AIK samt Sundsvall vilket är tungt och laget är i en liten formsvacka. Det hjälper dock inte att ett lag som Elfsborg kommer och gästar och ett nytt tufft möte väntar. Jag tror denna formsvacka kommer fortsätta att hålla i sig, tyvärr, och väljer att gå emot!

Över till Elfsborg som alltid, år ut och år in, är fantastiska. Man är ständigt uppe i klinch med storlagen och just nu ligger man delad etta med IFK Göteborg. Malmö tappade igår vilket är ännu bättre då man har ett lag mindre att fokusera på i slutstriden. Man kommer till detta möte med tre raka vinster mot lag som Gefle, Djurgården och Somaliska gentemot Kalmar som kommer med en formsvacka. Senaste två inbördes möten mellan lagen har dessutom slutat i vinst för Elfsborg, 2-1 samt 2-0 och jag förväntar mig att man tar ännu en seger. Allt talar för detta Borås lag och jag väljer att spika!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Elfsborg och väljer att gå rakt ut att spika. Formen samt klassen man erhåller tror jag avgör idag och insatsen får ligga på medel!