Det tippade topplaget Elfsborg gästar 2008 års svenska mästare.

  • Match: Kalmar – Elfsborg
  • Tips: Elfsborg 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,12 @ Sbobet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20/4 19.00

Analys:

Båda lagen har inlett säsongen med 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust. Elfsborg tippas ta en topplacering samtidigt som Kalmar är tippade att hamna någonstans i mitten.

Kalmar förlorade senast borta mot Mjällby och imponerade inte. Laget är dock mycket bättre på hemmaplan men truppen ser svagare ut än på länge. Det handlar ofta om brassar när det gäller Kalmar. Sobralense, Santos och Mendez är det som skall producera framåt. Jag sätter dock ett stort frågetecken för Kalmars försvarsspel som inte såg särskilt stabilt ut i den senaste hemmamatchen mot Djurgården, 2 insläppta men ändå vinst med 3-2. Trots hemmaplan så får nog smålänningarna det svårt här när Elfsborg sätter full fart framåt. Kanske kan dom få med sig ett oavgjort resultat här men en vinst mot Elfsborg blir nog svårt.

Elfsborg var lite besvikna efter ”bara” 2-2 hemma mot AIK senast. Men det skall dom inte vara, AIK är mycket bättre än Kalmar och kommer att vara med i toppen, liksom Elfsborg. Det var ändå en imponerande upphämtning de gjorde då, från 0-2 till 2-2. Offensiven har förstärkts med David Elm, tidigare Kalmar, och Lasse Nilsson. Niklas Hult och Anders Svensson är också spelare som kan göra mål i matcherna. Boråsarna har inte vunnit på två matcher nu och vill nog gärna ha med sig alla tre  poäng här. Första målet blir viktigt och jag tror att Elfsborgs offensiv avgör här, 1-2.

Lycka till!

//Josef