Vi inleder en ny allsvensk omgång där lördagen bjuder på 3 matcher, den här gången från Småland när vi återvänder till Guldfågeln Arena. Ett Kalmar som fortsätter att gå bra tar emot Brommapojkarna från huvudstaden som alltjämt jagar poängen i tabellens nedre regioner. Jag föredrar stabiliteten hos det ena gänget som är bra på att bygga upp förutsättningarna till vinst. 1,60 känns godkänt på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Kalmar – Brommapojkarna
  • Spel: Kalmar
  • Odds: 1,60 @ Betway
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 27/7

Kalmar är formstarkt för dagen med 5 raka matcher utan förlust efter det senaste landslagsuppehållet. Man är, i vanlig ordning, svårbemästrat där man egentligen inte kommer från några större insatser, men likväl lyckas man ro hem 1-0 resultat två gånger om. Brommapojkarna lyckades bryta en tråkig trend senast där man plockade en meriterande seger över topplaget IFK Göteborg. En högst välbehövlig fullpoängare då man hade förlorat 5 av de 6 föregående matcherna. Man parkerar dock alltjämt under nedflyttningsstrecket pga sämre målskillnad än både Öster och Halmstad.

Kalmar kommer till spel utan att par lirare som saknas sedan tidigare pga skador, däribland Paulus Arajuuri, Erik Israelsson och reservmålvakten Zlatan Azinovic. Brommapojkarna kommer återigen till spel utan målvaktsduon Niklas Westberg och Davor Blazevic. Bojan Djordjic och Gabriel Özkan är inte heller tillgängliga. Frågetecken på Nicklas Bärkroth som ändå finns med i matchtruppen. Andreas Haddad, som går att ersätta i längden med tanke på att han är något skadebenägen, har sålts till Hammarby. Stod för en tredjedel av målen.

kff

Lite kort, velade lite fram och tillbaka mellan ettan kontra överspelet på hemmalaget. Har dock inte hittat något tilltalande odds på det sistnämnda, och då jag inte skulle bli alltför förvånad om favoriten lyckades hålla nollan intakt så föredrar jag den raka hemmasegern när siffrorna står så pass nära varandra. För två helger sedan rekommenderade jag spel på båda lagen att plocka poäng i respektive match (Häcken-Kalmar och Brommapojkarna-IFK Göteborg) där jag nu väljer att backa upp det ena laget på nytt för att något kort överge det andra.

Det är lätt att glömma bort att Kalmar faktiskt skuggar topplagen. Det där lilla extra saknas för att man ska kunna utmana, men man har ett tryggt grundspel och ett kollektivt försvarsspel som håller en väldigt bra nivå vilket bidrar till att man är så pass svårslaget. Traditionellt sett typiskt för detta Kalmar som har flera bra ingredienser i sitt spel utan att ha särskilt många lirare som sticker ut individuellt.

BP visade upp sin fina potential senast och resultatet i sig var ingen större sensation just vid det tillfället. Hemma på konstgräset kan man rulla boll och föra matcherna, dessvärre så försöker man sig på något snarlikt, naivt nog, även utanför Grimsta IP vilket allt som oftast har blivit lagets fall. En ynka poäng (derbyt mot Djurgården som var ruskigt svagt inledningsvis) på 7 bortamatcher med målskillnaden 4-22 sammanfattar det relativt väl. Här tror jag, återigen, att man kommer straffas om man inte lyckas bibehålla ett noggrant och disciplinerat försvarsspel över 90 minuter då jag misstänker att man kommer få väldigt lite gratis från motståndet.

Ur ett historiskt perspektiv har Kalmar haft oerhört lätt för dagens motstånd där man har vunnit 9 av de 10 senaste matcherna (2003 och framåt i Allsvenskan, Superettan och Svenska cupen) de båda lagen emellan.


Kalmar spelas som segrare med en insats strax över medel.

/Puyol