Kalmar tar emot AIk på Guldfågeln Arena och man gör det utan skytteligaledaren Antonsson som har blivit såld. Vilket jag tror har stor påverkan negativt. Man har även fler avbräck som känns. AIK har redan smygstartat med tävlingsmatcher då man spelade Europa League kval och tycker man har en lite fördel av det. Dessutom har man riktigt bra form i övrigt under nye tränare Rickard Norling. Normalt sett så tycker jag att AIK ska ses med bra chans här mot ett försämrat Kalmar.

  • Kalmar – AIK
  • Spel: AIK asian handicap 0
  • Odds: 1.917 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Kalmar blandande och gav en del under våren, oftast var man ganska effektiva när man möte lag som gillar att föra matcherna och man visste att man hade en målskytt av rang där framme som gör mål på det mesta. Men defensivt såg det många gånger ut som en hönsgård, framförallt på hemmaplan. Man avslutade ju dock ganska bra innan uppehållet vilket såklart inte ska underskattas då man kom in till en paus med gott självförtroende. Det var dock då. Det är andra bullar nu minst sagt. För det första är bäste målskytten Antonsson såld till Leeds. För det andra så möter man AIK som man haft svårt för senaste åren. För det tredje så har man dessutom två tunga skador. Och för det fjärde så har man spelat två träningsmatcher kontra två tävlingsmatcher som AIK gjort. Det är ändå en viss skillnad på tävlingsmatch och träningsmatch oavsett vad motståndet är. Så det är egentligen inte mycket som talar för Kalmar i denna match skulle jag säga.

Man får alltså klara sig utan skytteligaledaren Marcus Antonsson (10 mål, 1 assist) som gjort mer än hälften av målen och det är ett superavbräck. Dessutom så saknas ordinarie högerback Emin Nouri (1 assist) och ordinarie anfallare Papa Diouf (3 mål, 2 assist), som nu ska vara den som ska bidra med målen. Tillsammans har Antonsson och Diouf gjort 13 av Kalmar alla 18 mål. ja ni förstår ju. Det är blytunga avbräck måste man säga. Och nyförvärvet Måns Söderqvist är inte spelklar förrän på fredag så han kan inte spela heller.

kalmar    AIK

AIK avslutade våren starkt även dom. Skillnaden här är att man fortfarande har kvar deras skyttekung Carlos Strandberg i 2 matcher till inklusive denna vilket är klart positivt då han var ett monster under våren. Man har inte förlorat någon spelare och man har bibehållit formen. Man klev nämligen in i Europa League-kvalet och vann mot Walesiska Bala Town med siffrorna 2-0 hemma och 0-2 borta, siffrorna är i underkant dessutom. Säga vad man vill om motståndet men tävlingsmatcher är ändå tävlingsmatcher och såklart bättre än träningsmatcher som Kalmar fått nöja sig med under uppehållet. Så lite fördel för AIK där att man smygstartade lite. Tycker även att spelet överlag ser betydligt bättre ut med Norling som tränare. Hela laget har fått ny energi och det taktiska draget att flytta in Nils-Eric Johansson som mittback var briljant. Nu har man mer offensivare kanter vilket gynnar Norlings sätt att spela. Här går man för seger och jag tycker man ligger klart närmast den såhär på förhand.

I bortalaget så stryker vi yttern Ahmed Yasin som är avstängd och även mittfältaren Dickson Etuhu som knappt spela något alls i år. Dock har man bra innermittfältare som täcker upp bra där och även på ytterpositionen så inga stora bekymmer skulle jag säga. Jos Hooiveld finns inte med heller, men inget man kommer sakna då han varit bedrövlig under våren rent ut sagt.

—————————————————————————————————————————————————————-

Kalmar avslutade visserligen bra innan uppehållet, men tappet av Antonsson och skadorna på Nouri & Diouf är riktigt kännbara ändå. Man har dessutom haft problem mot AIK senaste åren och tror man får problem även idag. AIK har bra form under Rickard Norling och man har smygstartat med två tävlingsmatcher vilket är en liten fördel. Inga stora avbräck till dagens match och tror man går för seger här. Jag spelar AIK draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) till oddset 1.917. Insatsen är strax över medel. Jobbba!!

/ L’orso