Det är dags för toppmöte i allettan södra och F-giganterna Kallinge tar emot ”skrällen” Vimmerby hemma i Kockumhallen. Båda lagen har öppnat riktigt bra och ligger på tredje respektive andraplats i serien efter 3 spelade. Vilket av lagen tar poäng i denna viktiga match?

  • Match: Kallinge/Ronneby – Vimmerby
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby X2
  • Odds: 2.70 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 9/1, 19.00

Kallinge vann F-serien i överlägsen stil och har startat årets alletta riktigt bra. Man spelade i första matchen skjortan av Kristianstad och vann med 4-1. I andra matchen så hade de hyfsade problem med Mariestad, men lyckades ändå plocka 3 poäng tillslut. Senast fick man stryk i Olofström efter straffar efter att ha hämtat upp ett 3-1 underläge i sista perioden. I den matchen tvingades även succémålvakten Martin Pettersson utgå inför tredje med en befarad bristning. Något som också sedan visade sig stämma då Martin missar matchen mot Vimmerby. Martin Pettersson har är en av hela ettans bästa målvakter och det är givetvis ett avbräck för KRIF. Till matchen får de nu ställa Charlie Torstensson isället, vilket inte behöver betyda att det blir katastrof bara för att han är andremålvakt, utan han är riktigt duktig. Men, Martin är en av de bästa och självklart är det ett litet avbräck att han inte kan medverka. Dessutom tappar man backen Robin Nilsson hem till Västerås igen efter att ha varit på lån hos Kallinge och producerat 3+4 på sina 8 matcher. Två tunga avbräck. I övrigt så är Kallinge ett riktigt bra lag som spelar med hög fart och oftast för spelet. De har trots allt inte förlorat en enda match iår efter full tid på hemmaplan. Tillsammans med Vita Hästen får de hålla i favoritskapet till att vinna hela serien.

Vimmerby har överraskat många med tanke på att de flesta trodde på en bottenplacering, men just nu spelar de med ett bra självförtroende. Kapacitet finns i Vimmerby som jag även nämnt 100 gånger tidigare, tror jag.  Nu har man visat att man kan slå Mariestad borta, relativt enkelt också. Man har slagit topplag från den södra serien som Mörrum och Olofström. Man ska allt kunna kriga till sig minst en poäng här också. Som jag även tjatat om tidigare är att Vimmerby är ett grymt bra kontringslag och då är det här en perfekt motståndare då förmodligen Kallinge kommer vara det spelförande laget. Vimmerby har gång på gång denna säsong visat att man är ett riktigt bra bortalag också som oftast spelar disciplinerat och utnyttjar sina chanser väl. Man har några tunga pjäser på backsidan och en riktigt bra målvakt. Framåt har man Björn Jonasson som är en av seriens mest sevärda spelare. Ja, det finns gott om offensiv kvalité i VH.

Laget möttes två gånger i allettan förra säsongen där Vimmerby vann borta med 4-3 och sedan förlorade hemma med 5-6 efter sudden. De har även mötts iår under försäsongen där Kallinge vann hemma med 5-3 och Vimmerby vann sin hemmamatch med 5-2. Vimmerby har även lyckats slå Oskarshamn denna säsongen. Inte för att det direkt har något med det här att göra, men kapaciteten finns absolut där och oddset är alldeles för högt på Vimmerby. Jag tror det blir en jämn och tät match, och förhoppningsvis kan Vimmerby även kriga till sig en poäng. Unibet ligger klart högst på Vimmerby X2 med sina 2.70. Jag hugger detta med lite över låg insats, 3 units. Kallinge står i 1.35, det känns som ett skämt. Favoriter ska dom vara, men inte så stora favoriter.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden