Det duggar tätt mellan matcherna i kvalserien till hockeyallsvenskan. Idag tar Kallinge emot Troja hemma i Kockumhallen och för båda lagen är matchen otroligt viktigt. Jag fortsätter att tro på underdogen och hockeyettan här.

  • Match: Kallinge/Ronneby – Troja/Ljungby
  • Speltips: Kallinge/Ronneby ML
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 23/3, 16.00

Kallinge rekade vi senast då man ganska märkligt nog var ganska stora underdogs borta mot Piteå. Tittade man tabellmässigt så kanske det skulle vara så, men jämför man lag så var det helt oförståeligt. Nu vann man tillslut med 5-2 och vi kunde räkna in ex antal units och vips så var Kallinge med i leken igen efter att ha öppnat med tre raka förluster. Dessa förluster känns inte som man ska skämmas över heller. Man var bra med i alla tre matcherna, men lyckades inte få in pucken. I matchen hemma mot Hästen så var man det klart bästa laget, men stoppades av Axel Brage i Hästen-målet. Just på hemmaplan är man otroligt starka och har varit det under hela säsongen. Innan kvalserien drog igång så hade man bara lyckats förlora en enda match under ordinarie tid, två totalt. Laget är riktigt bra och kanske det skridskostarkaste i hela serien. Man är grymt stabila defensivt och jag tror man är på jakt efter sin första hemmaseger här i kvalserien. Man kanske förtjänar nån poäng mer än vad man har nu och ska man fortsatt vara med i leken så är en vinst ett måste idag. Charlie Torstensson fick förtroendet förra matchen och var riktigt bra. Räknar med att han får fortsatt förtroende mot Troja.

KRIF_Nybro_20120923_B991-022

Troja kommer från allsvenskan, men verkar dock inte spela som om att man kommer just därifrån. Är man från en serie högre så är man normalt sett oftast lite stabilare i sitt spel än de från hockeyettan. Hittills är det inget man visat direkt, och det kunde varit fiasko om man inte lyckats vända ett 3-2 underläge till vinst med 4-3 under den sista miunuten senast mot Tingsryd. Nu gjorde man dock det, även om personer som såg matchen säger att resultat absolut inte var rättvist. De ska ha varit otroligt virriga bakåt, något som redan kom på tal redan i matcherna innan mot både Vita Hästen och Piteå. Deras problem har varit defensivt hittills och idag kommer man möta ett lag som är otroligt snabba på att vända spel. Det kan inte vara som det varit i de tidigare matcherna för då blir det återigen förlust, vilket jag också tror. På bortaplan har man dessutom varit otroligt svaga hela säsongen och man har faktiskt bara lyckats vinna 2 av 26 bortamatcher under grundsäsongen. Nu möter man ett av de starkaste hemmalagen från hockeyettan och det blir garanterat tufft igen.


Bolagen fortsätter underskatta Kallinge pågrund av den dåliga starten och det ska vi dra nytta av. Jag tycker nästan att Kallinge borde vara favoriter här och det finns ett bolag som sticker ut rejält mot de andra. Mitt spel idag blir alltså Kallinge/Ronneby ML till oddset 2.10. Spelet finner ni hos bet365 och inkluderar övertid/straffar. Insatsen blir 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden