Det vankas toppmöte hos Kallinge, Olofström kommer på besök. Ska man egentligen kalla det toppmöte när Steelers endast ligger på femte plats, ja, jag tycker det. Olofström har börjat traska igång på allvar efter en ganska seg start, men rår de på serieledande och unga KRIF på bortaplan? Läs vidare.

  •  Match: Kallinge/Ronneby – Olofström
  • Serie: Div 1F
  • Speltips Olofström X2
  • Odds: 1.74 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/10, 16.00

KRIF är just nu laget som leder F-serien, och det är laget jag innan rekade som vinnare av serien. Man har fått in många bra spelare trots att man tappade ett antal viktiga kuggar från förra säsongen. På hemmaplan på fyra matcher har man 4 raka vinster och en målskillnad på fantastiska 16-2. Men nu ska vi prata lite sanning här. Kallinge är bra, helt klart, men har under de sista matcherna har man kanske inte visat upp det där spelet som man hade i början av säsongen. Man har till exempel bara gjort 8 mål på de 3 sista matcherna, men har samtidigt visat upp samma stabila defensiv som man haft hela säsongen. Någon gång måste det rinna iväg lite bakåt också. Sanningen är den att KRIF ännu inte mött något riktgt offensivt motstånd då F-serien inte riktigt  har samma spetskompetens framåt som lagen tidigare år har haft. Det enda lag som kan uppfylla förra säsongens offensiva kvalitéer är väl Olofström. Och det är just dem som kommer på besök. Räkna med en fartfylld match.

Olofström har seriens klart vassaste offensiv. Man har bland annat spelare som dansken Felix Maegaard-Scheel, Benoit Doucet och playmakern Thomas Fahlqvist. Steelers har 3 raka segrar och har på dessa en målskillnad på 18-7 vilket visar att de verkligen kan göra mål. I reken när Olofström mötte Kristianstad beskrev jag att Kristianstad är ett bra defensivt lag som fortfarande inte mött något riktigt bra offensivt. Matchen slutade i en 8-2 seger för Steelers. Jag har lite samma känsla nu, men kan ju direkt säga att några 8-2 blir det inte då KRIF är ett bra mycket bättre lag än Kristianstad. Olofström har riktigt bra chans att knipa minst en poäng här.


Benoit Doucet

Inte världens mest utförligaste rek, men får Olofström igång offensiven så kan Kallinge för första gången få bekänna lite färg i egen zon. 5 units på dubbelchansen för Olofström. Lägg därtill att Kallinge hade en tuff bortamatch i fredags mot Kristianstad medans Olofström låg hemma och vilade.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden