Fredag den trettonde, derby och slutspurt av F-serien ikväll. Kallinge tar emot Olofström i ett hett derby där viktiga poäng står på spel för båda lagen. Ena laget har lidit av mycket skador/sjukdomar senaste tiden och har även en hel del problem ikväll.

  • Match: Kallinge/Ronneby – Olofström
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kallinge -1.5
  • Odds: 1.85 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/12, 19.00

Kallinge missade chansen till att säkra allettanplatsen senast mot Kristianstad, men får en ny chans idag. För att bli helt klara behövs en seger idag, vare sig det är under ordinarie tid eller på övertid/straffar. Hemma i Kockumhallen är man riktigt starka och har under den här säsongen bara förlorat en match under ordinarie tid. Tillsammans med Tingsryd är Kallinge det lag som släppt in överlägset minst mål i serien och det är inte konstigt då man besitter kanske seriens bästa målvaktsbesättning och har även ett spelsätt där man försöker vara tight bakåt. Offensiven har inte varit lika bra som förra säsongen, även om det på slutet lossnat litegrann. På pappret är deras lag riktigt bra och hästlängder bättre än Olofström. Man har även två nyförvärv som nyligen kommit in i truppen. Gustav Björklund är inlånad från allsvenska Asplöven och kanadicken Louke Oakley avgjorde matchen senast på straffar. Man har mängder av klasspelare och kommer ligga i toppen av allettan när den drar igång efter jul. KRIF har vunnit båda mötena denna säsong med 4-1 respektive 2-5.

stefan söder

Olofström har inte haft en bra säsong, men man har också haft ett av sina sämsta lag på många år. Inte nog med att laget varit sämre så har man också haft en hel del problem med skador, vilket man även har fortfarande. Dan Pettersson och Keegan Dansereau utgick båda senast och spelar inte ikväll. De två ligger tre respektive fyra i interna poängligan. Thomas Fahlqvist, Joakim Sydegård och Gustav Borglin är alla långtidsskadade. Hannes Nordgren är fortfarande sjuk. Lägg därtill att de hade ett gäng som var sjuka senast som inte tränat bra den här veckan. På pappret med alla dessa med är Olofström ett sämre lag än Kallinge. Nu är man definitivt ett sämre lag. Olofström spelar för viktiga poäng i fortsättningsserien efter jul, men ikväll väger man för lätt. Man är som starkast på hemmaplan och betydligt mer mänskliga på bortaplan.


Det här ska verkligen Kallinge vinna och nu är det bara att hoppas att det blir med två eller fler mål. Mitt spel blir Kallinge -1.5 till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Svenska Spel och insatsen blir 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden