Nu återstår det inga matcher av kvalserien till hockeyallsvenskan och för ett av lagen är det här deras viktigaste match på en väldigt lång tid. Björklöven har åkt genom hela Sverige för att sig ända ner till Kockumhallen för att möta Kallinge/Ronneby. Den här gången höjer vi insatsen litegrann.

  • Match: Kallinge/Ronneby – Björklöven
  • Speltips: Kallinge/Ronneby +2.5
  • Odds: 1.61 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 3/4, 19.00

Kallinges säsong är mer eller mindre över om man inte har en enorm tur med andra resultat samtidigt som man måste vinna båda sina matcher med en hel del mål. Det kommer man inte göra. Däremot så tror jag att man ganska klart vill avsluta snyggt inför hemmafansen och visa att man faktiskt står sig bra mot de allsvenska lagen, vilket man har gjort och som jag fortfarande tror att man kommer göra. Deras lag på pappret är riktigt bra och med lite tur hade man fortfarande haft chansen att ta sig uppåt, men man fick en taskig start av denna kvalserie som man kanske inte egentligen förtjänade. Det är väl dock ett litet tecken på att man är ett nummer för litet gentemot de bästa, men man är definitivt inte långt ifrån. Kallinge är ett av hela hockeyettans starkaste hemmalag och innan denna kvalserie började så hade man bara fått stryk i två hemmamatcher under hela säsongen, vilket är otroligt starkt med tanke på att man spelade i en serie där alla mer eller mindre kunde slå alla. Idag har man inte mycket att spela för, men kan spela otroligt avslappnat och har inga andra resultat att tänka på. Jag tror inte man vinner matchen, men man bör hålla Björklöven inom två måls radie. Första matchen vann Björklöven med 4-2 efter att ha satt sist målet i öppen kasse.

stefan söder

Björklöven sa jag från början att de skulle vinna denna serie, vilket man fortfarande kan göra, men det största fokuset ligger självklart på att vinna matchen och få med sig tre poäng hem till Umeå inför den avgörande matchen mot Troja i sista omgången. Min känsla är att Björklöven är ett bättre lag än Kallinge, men jag tror absolut inte man lägger fokus på att göra så mycket mål som möjligt då man ändå har allt i egna händer. Det är en kvalserie och alla lag är bra på sitt sätt. De är jämnar än man tror och vid en ledning så tror jag bara att man kommer försöka spela av matchen. Jag har svårt och se hur man ska kunna utklassa ett såpass defensivt starkt Kallinge i ett sånt pressat läge som man just nu är i. Man måste inte vinna, men självklart vore det en stor fördel. Med de resurser man har uppe i Umeå med alltifrån pengar till publik så har man potential till att vara ett lag för övre halvan i hockeyallsvenkskan. Pressen är stor på grabbarna och jag tror hellre man tar det säkra istället för att chansa och gå framåt. Björklöven kommer spela av matchen och då vinner man inte med mer än två mål. Jag räknar däremot inte bort Kallinge som mycket väl kan vinna med lite tur.


Jag resonerar lite på samma sätt som när de möttes upp i Umeå och då vann Björklöven med 4-2. Idag har Kallinge hemmaplan och där är man riktigt starka. Jag har svårt att se att de ska klappa ihop totalt i sista hemmamatchen för säsongen och speciellt inte när Löven har all press i världen på sig. Mitt spel blir denna gång Kallinge/Ronneby +2.5 till oddset 1.61. Spelet finner ni hos bet365 och spelas denna gång med 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden