Det är dags för en förväntad toppmatch i den södra hockeyettan där Kallinge idag spelar säsongens första hemmamatch. Man tar emot seriefavoriten Troja och enligt mig så har det ena laget blivit lite väl uppsnackade. Det är två bra lag helt klart, men ser ändå ”storebror” som favoriten här.

  • Match: Kallinge – Troja
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: Troja ML
  • Odds: 1.82 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/9, 19.00

krifKallinge är ett av de lagen som krigar på allvar om en plats i allettan. Många tycker att Kallinge ser bättre ut än förra säsongen, men jag vet inte riktigt om jag är villig att hålla med där. Inte än iallafall. Möjligtvis att de kan bli starkare ju längre tiden går, men just nu tycker jag att Troja är ett mer komplett lag. Kallinge har ju som sagt haft stor spelaromsättning i sommar där man har många nya och det kan ta tid att spela ihop laget, därav också en liten anledning till mitt spel idag. Krif fick stryk i första matchen borta mot Vimmerby med 3-1 efter att ha gjort en helt okej spelmässig insats. Trots att man sköt hela 38 skott på mål så lyckades man bara peta in en puck bakom Vimmerby-målvakten och ännu en säsong verkar man ha lite problem med målskyttet. Det är dock lite tidigt att säga redan nu och det lär säkerligen bli bättre. Matchen mot Vimmerby var grinig och präglades av mycket utvisningar där just Kallinge hade fördelen att få spela väldigt mycket powerplay så det är väl också ganska självklart då att man har lite fler skott än hemmalaget. Spelmässigt jämnt, men Vimmerby strået hetare än Kallinge framför mål. I dagens Kallinge saknar man fortfarande kaptenen och rutinerade Andreas Nordfeldt.

troja-ljungbyTroja fullständigt körde över Halmstad i premiären förra fredan med hela  7-2 på bortais. Man visade direkt de andra lagen vart skåpet skall stå och att man kommer på allvar utmana om en plats till hockeyallsvenskan nästa säsong. Det kan jag med säkerhet säga redan nu. Man har Johan Nielsen i kassen som är en av ettans absolut bästa målvakter och ett försvar i absolut toppklass på den här nivån. Idag kommer också kanadicken Matt Waddel göra debut i serien då alla papper äntligen är klara, vilket såklart kommer bli ytterligare ett tillskott för truppen. Troja kommer att spela åtta raka bortamatcher i serien då deras nya arenabygge är försenat och man har också spelat alla träningsmatcher på bortaplan för att vänja sig vid ett bortaspel och har också gjort det riktigt bra redan sedan första träningsmatchen. Idag blir det garanterat en tuff match, men känslan är att Troja är snäppet bättre och tyngre än Kallinge idag. Man bör också vara lite mer trygga i sitt spel än vad hemmalaget är just nu. Förra säsongen vann Troja båda mötena relativt enkelt och man bör ha goda chanser även idag.


Sammanfattningsvis så tycker jag helt enkelt att Troja är ett mer stabilt lag än Kallinge. Krif är inte på något sätt dåliga, men man kommer få kämpa för att ta sig till allettan. Något som Troja förmodligen inte behöver göra. Mitt spel idag blir Troja ML till oddset 1.82 hos betsson. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden