Ännu en viktig playoffmatch spelas ikväll och det är inte mindre än ett derby mellan Kalling som tar emot Tingsryd. Båda lagen går in till denna kvalmatch med god form, men jag tror ändå att rutinen och grundkapaciteten talar lite mer för det ena laget.

  • Match: Kallinge – Tingsryd
  • Serie: Hockeyettan Playoff
  • Speltips: Tingsryd
  • Odds: 1.95 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

krifKallinge kom på plats nummer två bakom Helsingborg i den södra fortsättningsserien. Målet att ta sig till ett playoff är nu fullbordat, men jag är ganska säker på att man vill längre än då. Frågan är då om det räcker mot Tingsryd? Jag är ganska tveksam ändå. Först var jag inne på att Kallinge skulle ha en chans här och det har man såklart med tanke på att matchen faktiskt ska spelas. Man underpresterade i grundserien och fick inte alls till det, vilket innebar att man fick spela en fortsättningsserie istället för allettan. Det är kanske det som jag i slutändan ser som avgörande här. Man har gjort det grymt nu efter jul, men samtidigt ska man också komma ihåg att lagen man mött inte är så bra som de lagen Tingsryd har mött. Man har även bytt ut både flertalet spelare och tränare sedan i höstas så självklart har laget blivit lite bättre, men i grunden är Tingsryd ett bättre lag. När det väl vankas playoff 1 i hockeyettan så tänker man alltid att lagen från fortsättningsserierna ska kunna störa lagen från allettan, men sanningen är väl den att det faktiskt inte händer så ofta. KRIF är ett bättre lag än i höstas, men det är även Tingsryd och då är man också rätta favoriter.

tingsrydTingsryd har även dem gjort en säsong som varit väldigt uppochner. Man tog sig till allettan utan att ha imponerat så mycket, men det tyder väl på en styrka i sig antar jag. Nu efter jul så har koncentrationen på träningarna varit bättre och man gjorde en imponerande avslutning i den tuffa södra allettan. TAIF slutade på en trejdeplats med 25 poäng och avslutade faktiskt serien med att vara obesegrade i nio matcher under ordinarie tid. Laget man har är så pass bra att man ska kunna ta sig hela vägen till en kvalserie. Man har ett gäng rutinerade pjäser på den här nivån och gör bara alla det dem ska så ska man också vara numret större än Kallinge. Tittar man också historiskt på dessa lagen och deras möten så har Tingsryd vunnit samtliga möten den här säsongen med en målskillnad på 11-3. Går man även ännu längre bak i tiden så hhar TAIF vunnit 9 av de 10 senaste mötena, åtta av dessa dessutom under ordinarie tid. Det känns trots att Kallinge har lite kapacitet i laget som att de är lillebror bakom Tingsryd. Sedan tror jag att Tingsryd är lite mer vana den här situationen. Man har spelat i en tuff serie där alla matcher har varit av bra karaktär. Kallinge däremot har spelat i en sämre serie där tempot är betydligt mycket lägre. Nej, det här ska Tingsryd vinna.


Jag tror att klassen kommer spela ut sin rätt idag. TAIF är på pappret ett av ettans bästa lag och ska man ha någon chans att ta sig till en kvalserie så måste man nästan vinna idag. Laget är mer komplett än vad Kallinges är och därför blir mitt spel Tingsryd att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos betway. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden