Hockeyettan fortsätter idag där jag ska hämta ett tips från den norra hockeyettan. Det är ett möte mellan två lag som har ambitionen att gå till allettan där matchen känns otroligt viktig för hemmalaget pågrund av deras tidigare poängtapp.

  • Match: Kalix – Örnsköldsvik
  • Speltips: Kalix
  • Odds: 1.95  @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 3/10, 17.00

kalixKalix kände jag från början att de skulle vara en liten outsider till seriesegern, men valde bort dem för att satsa på Östersund och Piteå istället, något som jag är glad för att jag gjorde med facit i hand. Nu är det visserligen väldigt många matcher kvar av serien, men just Östersund och Piteå känns som de två klart starkaste lagen. Därefter ska det vara Kalix om man ser till spelarmaterial och lite vad de presterat på försäsongen. Nu har man fått stryk borta av Östersund och Kiruna, vilket man inte ska skämmas för, men en vinst idag är nästan ett måste. Man kan inte tappa fler poäng mot förmodade topplag. Hemma är man starka och var även det förra säsongen. Känslan säger på förhand att man borde vara laddade till tusen för den här uppgiften då man vet om att man inte får tappa mer mark upp till toppen. Dessutom är Örnsköldsvik kanske deras största utmanare tillsammans med Kiruna om en av de åtråvärda allettan-platserna. Kalix är bra, inget snack om det trots endast sex poäng av tolv möjliga. Förra säsongen gick man till allettan där man inte riktigt räckte till, men ändå stod upp bra mot alla lag. Till den här säsongen har man fått behålla i princip hela grundstommen och fått ännu ett år på sig att utvecklas. Dessutom har man kryddat det med ett par fina nyförvärv. Man har en bit upp till de bästa i hockeyettan, men man är på god väg och ska definitivt vara starkare än sina motståndare idag, speciellt på hemmaplan.

ornskoldsvikÖrnsköldsvik var innan säsongen som andrarankat på många spelbolag bakom Östersund och det förstår jag verkligen inte. Man har inte förbättrat sig något speciellt sedan förra säsongen och då hamnade man på plats fem och missade allettan. Man har ett par nyförvärv som är helt okej, men det ska också tilläggas att man tappat flera tongivande från förra säsongen. Bland annat poängkungen Anton Grenholm som tagit steget till Östersund. Den här säsongen har man inlett helt okej och ligger två poäng före Kalix. Segrarna har kommit mot de lite sämre lagen Brunflo, Lejon och Sollefteå. Det är segrar som man verkligen ska ha också. När man mötte Piteå senast så rekade vi emot dem för att jag helt enkelt tycker att man är snäppet svagare än de två bästa lagen i den här serien och då är det också väldigt knepigt att man stod som favoriter i matchen. Idag möter man Kalix som också förväntas vara ett topplag, men som även dem har en bit upp till absoluta toppen. Däremot så tycker jag Kalix är starkare än Örnsköldsvik utan tvekan. Det ska man vara och speciellt när det är Örnsköldsvik som åker upp som bortalag.


Kalix är topp tre i den här serien enligt mig och Örnsköldsvik ligger snäppet bakom. När Kalix spelar på hemmais och vi får nästan dubbla degen på en hemmaseger så ska det utnyttjas tycker jag. Mitt spel blir alltså Kalix att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Unibet. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden