Efter ett litet uppehåll på rekandefronten så ger vi oss nu igen in på hockeyettan och en match från den norra serien. Redan i söndags visade man lite mer styrka och förhoppningsvis kan man bibehålla den styrkan framöver och kanske haka på topp fyra.

  • Match: Kalix – Kiruna
  • Serie: Hockeyettan Norra
  • Speltips: Kiruna ML
  • Odds: 2.23 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/11, 19.00

kalixKalix har många tippat som en av toppkandidaterna denna säsong. Det är klart man ska vara med i kampen om en plats bland de fyra bästa, men min känsla är ändå att Kalix kanske är lite för lätta fortfarande, trots att man gått ganska bra. Jag kan hålla med till viss del att man kanske ska ta en fjärde plats i serien, men ärligt talat så är det inte speciellt imponerande egentligen med tanke på att klassen är väldigt begränsad i just den norra serien. Det finns tre eller fyra lag utöver Kalix som håller någorlunda bra klass. Kalix har tre femmor som alla håller ganska god klass i hockeyettan. Däremot om man jämför på bara pappret mot Kiruna så tycker jag att Kiruna är klart bättre. Sen att Kalix har spelat bättre som ett helt lag är en annan femma och där har de faktiskt en fördel. I den här serien är det dock många så kallade ”brunkarlag”. Lag som egentligen inte är så bra utan mest köttar på. Såna lag ska man vinna emot och det har man också gjort. När man mött lite bättre lag som Sundsvall och Piteå så har man verkligen varit numret mindre än dessa. Nu kanske inte Kiruna är exakt lika bra som dessa, men de är fortfarande normalt sett ett av de bättre lagen uppe från norr. Kalix är rätta favoriter, men aningen för stora favoriter enligt mig.

kirunaKiruna har varit en stor besvikelse denna säsongen och man har inte alls fått spelet att stämma som man vill, trots att man har ett ganska namnkunnigt lag på pappret. Innan säsongen var jag ganska säker på att Kiruna skulle vara före Kalix i tabellen, men där fick jag helt fel. Jag står dock fast vid att Kiruna har ett bättre lag på pappret. Det har man definitivt skaffat sig den senaste veckan iallafall med tanke på att man fått in tre nyförvärv. Två av dem var klara till matchen i söndags där man ganska enkelt besegrade Teg med 4-1 på hemmaplan. Anders Lövdahl gjorde sin debut för gruvlaget och det är en riktigt bra spelare på denna nivå. Han har i flera år varit i toppen av poängligan i division ett och kommer hjälpa Kiruna uppåt. Nu har han fått ett par träningsdagar med laget och lär vara bättre förberedd ikväll. Det andra nyförvärvet heter Tuomas Santavuori och han vet jag faktiskt inte så mycket om än att han gjorde mål i premiären i sitt andra byte och har tillbringat hela sin karriär i finska SM-liiga där han snittat 0.52 poäng/match vilket får ses som riktigt bra. Han bör kunna betyda en hel del i slutet hos detta Kiruna. I måndags gjorde man också klart med Gustaf Burström från Mörrum, som från grunden är uppifrån norr. Får man bara spelet att funka som det bör göra så är man ett klart bättre lag än Kalix.


Med de tre nyförvärven bör man ha större chans än vad oddsen idag visar. Man kan få uppemot 2.80 på en rak tvåa ikväll, men med tanke på att båda lagen säkerligen kommer spela ganska tight så tror jag att jag själv kommer ta den lite”säkrare” vägen. Mitt spel blir alltså Kiruna ML till oddset 2.23 hos Unibet. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden