Allettan norra går idag lördag in i den fjärde omgången och den här gången är det botten mot toppen. Hemmalaget Kalix behöver en vinst idag för att hänga på övriga lag, men man får svårast möjliga motstånd när Huddinge gästar Kalix denna lördagseftermiddag.

  • Match: Kalix – Huddinge
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Huddinge
  • Odds: 1.85 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 16.00

kalixKalix har gått som förväntat enligt mig under hela säsongen. Grundserien genomförde man på ett fantastiskt sett och slutade på en andraplats i serien bakom Sundsvall. Man förlorade faktiskt endast två matcher under ordinarie tid vilket får ses som otroligt starkt. Samtidigt ska det sägas att den norra serien känns sämre än vad den gjort på många säsonger och kanske är det lite av förklaringen. Jag trodde att man skulle ta sig till allettan, men inte före ett lag som Piteå. I vilket fall så är det imponerande det man gjort. Jag tycker dock att man överpresterat litegrann och det kanske visat sig nu när man möter starka lag hela tiden. Man har öppnat med tre raka förluster. Spelet har dock inte sett så jättedåligt ut och man har haft lite otur. I hemmamatcherna så har man skjutit över 40 skott i båda matcherna, men ändå bara lyckats plocka en ynka poäng. Det kanske är rutinen hos de andra lagen som är skillnaden, vad vet jag. Idag möter man seriens kanske bästa lag och man kommer få det tufft igen. Det är lite av sista chansen för Kalix och med tanke på att man förlorat tre matcher i rad nu så lär självförtroendet kanske inte vara det bästa för tillfället. De har kapacitet för att störa Huddinge, men Kalix har haft svårt att göra mål och möter idag det lag som kanske har det mest strukturerade spelet i egen zon i hela serien och man kommer få det jobbigt ännu en gång.

huddingeHuddinge är seriens bästa lag tillsammans med Sundsvall. Det har man visat i inledningen och har efter tre matcher full pott. Man har inte bjudit motståndarna på mycket och man är som vanligt ett lag att räkna med framöver också. Jag tror många ser Huddinge som ett talangfullt lag med många skickliga forwards och så är det ju också, men jag tror också många inte ser hur passa stabila de är i sitt försvarsspel. Det är ett ungt lag man ställer på banan, men ändå uppträder de som att de spelat hockey mycket längre än vad de gjort. Huddinge har ett ganska komplett lag. Niclas Lehmann, Filip Olsson, Måns Krüger och Victor Andersson innehar de fyra första platserna i den norra allettans poängliga. Grundserien vann man på ett övertgande sätt hela 7 poäng före tvåan Visby/Roma. Man har visserligen tappat Christoffer Bengtsberg i målet till allsvenskan, men samtidigt har man lånat in Alexander Sahlin från Almtuna som kommer täcka upp medans man letar ny målvakt. Huddinge är bra och trots en lång resa i benen så ska man vara favoriter här. Det är toppen mot botten och jag räknar med att det är så även efter denna match.


Kalix är bra och kan överraska. Man måste verkligen vinna idag och att gå in med den tanken mot kanske seriens bästa lag kommer bli tufft. Får Huddinge hål tidigt på Kalix så kan det säkert börja tänkas lite för mycket i Kalix-spelarnas huvuden. Mitt spel denna afton med blir Huddinge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos betway. Insatsen kommer hamna på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden