Match 5 och en direkt avgörande sådan om vilket lag som kvitterar ut en biljett till en av semifinalerna. Mora tvingade fram den här matchen efter en stor insats nere i Gotland och jag ger laget goda möjligheter att ta ännu en seger här. Oddset lockar på nytt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Elitserien, damer
  • Match: KAIS Mora-Endre
  • Spel: KAIS Mora 0-2 hcp (3-vägs)
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 25/3

Det skrevs alltså en text även inför match 4. I och med att Mora, som alltså var stora favoriter på förhand i den här matchserien, plockade hem den måste-matchen så ändrar jag inte på många detaljer nu. Man kliver in med en god känsla här och jag tror att man kan upprepa bedriften från senast.

Mora hade alltså skickat iväg hela 56 avslut (på mål) mer än sina motståndare sett över de 3 inledande matcherna vilket är väldigt mycket, och det skvallrar kanske om att ineffektiviteten har varit dalmasarnas fiende och högst bidragande orsak till att det här har gått till 5 matcher.

Nycklarna inför den senaste matchen, för Moras del, var att motståndarnas stora spelare Anna Jakobsson skulle få mindre utrymme samtidigt som man var tvunget att förvalta sina avslut från match 1 till 3 på ett bättre sätt genom att få hål på den storspelande Lisa Kokkonen i målet. Två punkter man lyckades med senast vilket bidrog till islossningen och storsegern med 10-3 i svårspelade Södervärnshallen.

Återigen, dessa spelare har varit den stora anledningen till att Endre kunde avgå med segern i match 2 och match 3 via sudden och straffar, då jag i sin helhet framhåller dagens hemmalag som det bättre på många positioner.

Rent psykologiskt så ska det bli intressant att se hur gotlänningarna hanterar den här situationen. Man kunde alltså fullborda en hyfsad skräll genom att på sin hemmaplan slå ut en av guldfavoriterna och det inför en storpublik. Självförtroendet fick nog sig en knäck efter utskåpningen och nu är man återigen på ruta ett.

Om Moras damer agerar på samma sätt som senast så är man 3 bollar bättre än motståndet här, och spelet blir därefter. Hemmalaget får mitt förtroende ännu en gång.

/Puyol