Ett formstarkt Juventus tar emot Roma på hemmaplan och jag tror vi kommer få se ett taggat Juventus här. Inte bara för att det är Roma som man ställs emot och kan i princip spela bort dom ur guldracet helt. Men sen också för att man är i riktigt bra form där Dybala och resten spelar riktigt bra fotboll. Man gör mycket mål och mot ett försvar som Roma har så kan det bli en del mål för hemmalaget här. Så jag kör ett målspel här!

  • Juventus – Roma
  • Spel: Juventus över 1.5 mål
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Juventus kommer in i den här matchen med en monsterform där man ångar på som ett lok. Segertåget är nu uppe i 12 raka matcher om man räknar in 2 cupmatcher som vi ju såklart gör. Senast i ordningen var nu i onsdags där man med ett ganska reservbetonat lag slog ut Lazio med 0-1 och hade full kontroll matchen igenom, i stort sett. Men framförallt så har vi sett ett anfallsspel som varit briljant många gånger och där man öst in mål verkligen. Innan matchen på onsdagen, så hade man 8 raka matcher med minst 2 mål gjorda med bud på fler. 5 av dom 6 senaste hemmamatcherna i ligan har slutat med minst 2 mål. Och senaste 5 matcherna hemma mot Roma har slutat med minst 3 mål(!) och idel segrar. Både statistik, historia och form talar med oss här idag. Inget man snackar bort i ett land som Italien.

Sen fick både Dybala och Mandzukic börja på bänken mot Lazio nu i veckan så inga problem där att man matchar dom för mycket, men även Morata och Zaza skulle kunna komma in och göra ett jävligt bra jobb dom också när hela laget är så bra som dom är just nu. Vi har endast en back i Andrea Barzagli som saknas, men där har man ju ynglingen Daniel Rugani som redan nu är bättre nästan. Så

juventus    Roma

Roma har gått trögt en längre tid nu, bara 1  seger på 9 matcher i ligan och cupen och 3 raka kryss med insläppt mål i samtliga dessa. Och det är inte direkt något Juventus man mött utan det är Verona, Milan och Chievo. Nu är man i princip borta från guldstriden också och säsongen kan anses som misslyckad, i alla fall inhemskt. Champions League finns ju fortfarande men där ställs man mot Real Madrid i 8-delsfinal haha. Nä denna match kommer bli oerhört tuff och även om Roma har bra spelare sett till kvalité så är det ingenting när dom spelar som dom gör för tillfället och med det självförtroende man har, eller brist på snarare. Sen att man haft väldigt svårt mot Juventus senaste 5 åren på bortaplan är även det en faktor.

Vi stryker högerbacken Maicon och mittfältarna Ucan, Keita och Strootman. Sen även Gervinho. Inga jätteavbräck defensivt men å andra sidan så ser inte defensiven så imponerande ut och tycker fortfarande det är svagaste lagdelen som kan klappa ihop totalt om det är så. Inte heller ett fan av målvakten Wojciech Szczęsny som är alldeles för ojämn för att anses som en bra målvakt i mina ögon.

——————————————————————————————————————————————————

Juventus är i superform och på hemmaplan gör man sällan dåliga matcher. Man spelar riktigt bra offensivt med Dybala i spetsen och mot Roma har man varit öst in mål på senaste åren på hemmaplan. Roma är i dålig form och varit en längre tid, nu möter man seriens bästa lag just nu och jag har väldigt svårt att se att man håller Juventus på 1 mål eller mindre. Jag spelar Juventus över 1.5 mål till oddset 1.84. Och vi kör en hög insats här. Avanti Juve!

/ L’orso