Världens främsta och finaste fotbollsturnering för klubblag börjar närma sig sitt slut och nu återstår det endast 5 matcher innan vi har korat ett nytt mästarlag. Semifinalspelet inleds i Italien och Turin där två klassiska storlag drabbar samman i det ena mötet. Juventus tar emot Real Madrid i en av två högintressanta drabbningar där jag, i nuvarande skick, anser att det kan vara någorlunda öppet. Hemmalaget höll jämna steg med mästarna i fjol och jag menar på att man kan ha krupit något steg närmre till den här säsongen. På hemmaplan anser jag att man ska ha skapliga möjligheter till att bygga någorlunda goda förutsättningar till en tuffare retur.

  • Match: Juventus – Real Madrid
  • Spel: Juventus (draw no bet)
  • Odds: 2,1 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 5/5

Juventus går mot en lysande säsong där man, utöver en plats i semifinalen här, säkrade sin fjärde raka ”scudetto” i helgen och man har även en cupfinal kvar att spela. Det som började aningen turbulent med ett överraskande skifte på tränarposten, där Max Allegri tog över, har inte påverkat bygget nämnvärt där man fortsätter att gå starkt. Man är alltjämt överlägset i Italien, vilket har bidragit till att man har kunnat spela sina nyckelspelare sparsamt i ett antal ligamatcher på slutet, samtidigt som en redan rutinerad trupp och har fått ytterligare erfarenhet från den här turneringsformen. Dortmund och Monaco har slagits ut på vägen hit och man har i första hand visat upp styrka här hemma på Juventus Stadium där man spelar med mycket energi och trygghet till den fina inramningen. Sett över alla tävlingsmatcher under pågående säsong har man spelat 20-3-1, där den enda förlusten kom till i en cupmatch där många bänkspelare luftades, i den alltjämt relativt nybyggda arenan i Turin.

Hemmalaget har dessvärre ett avbräck i Paul Pogba som alltjämt saknas på det centrala mittfältet, även om man har relativt god täckning på den positionen. Kwadwo Asamoah och Martin Caceres saknas också sedan tidigare och är inte heller tillgängliga för spel.

juventus_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid visar inte upp samma hysteriska form som man gjorde innan årsskiftet, där de regerande Champions League-mästarna bland annat gick rent i gruppspelet, men har ur vissa avseenden hittat rätt på nytt där man åtminstone får med sig resultaten. 7 raka segrar i ligaspelet gör att man alltjämt har häng på Barcelona i ligatoppen och nollan intakt över dubbelmötet med grannen Atletico i kvartsfinalen tyder på att man har kommit ifrån det som såg ut att kunna bli ett chockerande tapp i åttondelsreturen mot tyska Schalke. Positivt att skadelistan har minskat och man producerar återigen en del mål, samtidigt har man kommit undan aningen lindrigt från ett gäng bortamatcher på slutet där man har släppt till en hel del farligheter mot en rad motståndare i ligaspelet. Även om man alltjämt är oerhört starkt så känns man, för dagen, inte fullt så lika stabilt på den egna planhalvan att jämföra med det laget som Carlo Ancelotti förde till en titel i fjol.

Bortalaget kommer till spel med två avbräck på topp samt på det centrala mittfältet där Karim Benzema och Luka Modric går skadade. Sami Khedira är inte heller uttagen i tisdagens matchtrupp.


Juve höll relativt jämna steg med de regerande mästarna i fjol då man spelade 2-2 här samt förlorade med 2-1 borta på Santiago Bernabeu. Jag tycker inte att Madrid är fullt så lika slipat nu, så även rent individuellt i de offensiva positionerna över det man har tillgängligt utöver Ronaldo, att jämföra med hur man stod sig för ett år sedan medan italienarna kan ha utvecklat sin spelidé över en ny turnering. Anser att italienarna ska ha ett tillräckligt strukturerar försvarsspel samt konstruktivt anfallsspel för att åtminstone kunna undvika ett nederlag på hemmabanan där man är så pass starkt och tryggt i sitt agerande. Strax över dubbla insatsen på Juventus att vinna matchen med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat synas med medel.

/Puyol