Champions League-fotbollen rullar vidare, nu framme i den fjärde gruppspelsomgången och kvällens spelobjekt hämtas från Italien och Juventus Stadium när ”den gamla damen” gästas av danska Nordsjälland. Hemmalaget står som rättmätig storfavorit och besökarna lär nog inte få mycket gratis mot ett av Europas främsta försvar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Juventus – Nordsjälland
  • Spel: Båda lagen att inte göra mål
  • Odds: 1,65 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Ytterst viktiga poäng står på spel, i synnerhet för hemmalagets del i och med att man har kryssat i samtliga matcher i den första rundan. Juventus kan eventuellt ha satt sig i en knepig situation i sitt återtåg till finrummet i och med att man har kvar både Chelsea och Shakhtar, vilket gör att tre poäng är ett stort måste denna onsdagkväll. Nordsjälland är här i egenskap av danska ligamästare, där man bl.a. tog sig före den något mer framgångsrika FC Köpenhamn och gör därmed sin allra första Champions League-turnering. Det får dock mer ses som ett äventyr där den enda poängen togs i lagens förra möte (1-1) och det lär nog inte bli många fler. Står här inför en riktigt svår bortamatch och sett till oddsfördelningen är man kvällens mest underlägsna lag.

Bianconeri är så gott som skadefritt. Endast frågetecken på Mirko Vucinic i anfallet. Detsamma gäller för danskarna som inte har några kännbara avbräck, Stokholm testas under matchdagen.

I nuläget får man exakt samma odds på bortalaget att gå av planen mållöst och då är det här alternativet det självklara valet även om det hela baseras på att min tro ligger i att italienarna lyckas stänga butiken i det här mötet. Lockas mer av det än exempelvis en handikapp-seger till sämre odds på hemmalaget.

Juventus återtog makten i Italien ifjol med ett fantastiskt försvarsspel som grund under Antonio Contes (dessvärre avstängd) ledning. Man släpper inte in alltför mycket mål, framförallt på den fortfarande relativt nybyggda arenan där genomklappningen mot Inter senast i helgen (1-3) var en ytterst sällsynt sådan. Med Buffon i målet samt trion Chiellini (bilden), Bonucci och Barzagli framför har man några mästare som utgör en stark ryggrad i detta lag. Ser man till organisation och det kollektiv så är det ett av de starkaste i Europa, där jag ser chanserna till att man städar av motståndarnas hot framåt som goda.

Så här långt in i gruppspelet har danskarna gjort ett mål efter 14 avslut på mål. I den enda bortamatchen (Shakhtar) hade man 3 avslut totalt, och jag tror inte att man kommer få alltför mycket mer att jobba med ikväll. Juventus spelar så pass snålt att jag tror att det blir svårt för motståndet att hävda sig, och jag tror även att kvällens hemmalag är de som tjänar mest på och lärde sig mest av att lagen möttes för två veckor sedan.

_____________________________________________________________________________

Spelar på att båda lagen inte kommer ha gjort mål i den här matchen. Skulle ni hitta ett högre odds på bortalaget att kliva av banan mållöst efter 90 minuters spel så är det att föredra.

/Puyol