En stor derbymatch kommer utspelas på Juventus Stadium i Turin när den gamla damen tar sig an Serie A ledarna Napoli. Biljetter till matchen har sedan länge varit slutsålda med tanke på att Juventus vid en eventuell vinst här kan för första gången ta över ledningen i ligan. Frågan är om Juve kan utöka sin långa segersvit?

  • Match: Juventus – Napoli
  • Spel: Bägge lag gör mål
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20:45 13/2

Efter en dålig start på säsongen har Massimiliano Allegris trupp radat upp 14 rekordlånga segrar och under de fem senaste omgångar har Buffon inte släppt in ett enda mål. Fenomenalt spel av Juventus under de senaste månaderna ledde även till framgångar i Cupen efter en övertygande seger mot Inter i semifinalen. Efter tio dagar väntar också åttondelsfinalen i Champions League där man ställs mot Bayern, med det är nog ingen i Turin som tänker på den matchen just nu. Alla blickar riktas mot sammandrabbningen med Napoli. I det här mötet får Juve klara sig utan den viktige försvararen Giorgio Chiellini som skadade sig i förra matchen. Han kommer nog ersättas utav den unge italienaren Daniele Rugani. Även Cuadrado väntas starta istället för Lichtsteiner, samtidigt som det bör tilläggas att på grund av skador sedan tidigare kommer inte heller försvararen Caceres , mittfältarna Khedira , Aasmoah och anfallaren Mandzukic till spel.
Trolig stareva för Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Rugani – Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba, Evra – Dybala, Morata

juventus_logo       napoli

 

Napoli är det överlägset mest effektiva laget i ligan. Man snittar 2,2 mål per match och skytteligaledaren Gonzalo Higuaín är helt överlägsen den här säsongen med sina 24 gjorda mål. Napoli har också åtta raka matcher utan förlust, men till skillnad från Juventus åkte man överraskande nog på en 2-0 hemmaförlust i Cupen mot Inter. Man återhämtade sig dock snabbt och tog fyra nya mästerskaps segrar. På detta sätt kunde man upprätthålla en ledande position med två före Juventus. Vid en eventuell förlust kommer Napoli tappa första platsen vilket man vill undvika till varje pris och därför meddelade Maurizio Sarri ett mycket konkurrenskraftigt och aggressiva spel från Napoli i den här matchen. Alla ögon kommer vara riktade på Higuaín som väntas även näta i den här matchen. I den här matchen kan Sarri inte räkna med den unga italienaren Alberto Grassi som just anlänt från Atalanta. Annars är laget komplett.
Trolig stareva för Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Higuain, Insigne

 

Eftersom båda lagen är i bra form är det väldigt svårt att välja rätt prognos i matchen, därför har jag beslutat mig kanske för den minst smärtsamma lösningen, och det är att båda lagen gör åtminstone ett mål i matchen. Det är en match som lär bjuda på en fantastisk inramning då bägge lagen har entusiastiska supportrar. Jag tar och lägger ett spel på bägge lag gör mål. Unibet erbjuder ett fint odds på 2.12.

/ Akilles_80