Dags för Champions league och här har vi mötet Juventus mot Manchester City. Hemmalaget gjorde en otroligt stabil match i helgen hemma mot Milan där man hade en prickfri defensiv, vilket lär vara fokus även i den här matchen. Juventus går troligen vidare på minst kryss här så vi lär inte få se någon desperation. Manchester City är ju redan klara att gå vidare och så länge det står 0-0 är man nog nöjda skulle jag tro så inte heller dom känner någon desperation. Målsnålt att vänta?

  • Juventus – Manchester City
  • Spel: Under 1 mål 1a halvlek (asian)
  • Odds: 1.81 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Juventus kommer från en 1-0-vinst hemma mot Milan i helgen och man visade prov på extremt bra försvarsspel, som vanligt på hemmaplan i och för sig. Men samtidigt så är det riktigt dålig offensiv man har. Visst att Paulo Dybala har hög högstanivå men har inte alls fått det att stämma i Juventus än. Sen att Mario Mandzukic är en startspelare i Juventus kan man ju bara skratta åt. Känns även som att han inte alls passar in i detta Juventus. Nä framåt ser det väldigt trist ut. Och visst är det så att man nääästan är klara vid ett oavgjort resultat här, och så länge det står 0-0 så är det ingen desperation tror jag utan man kanske ökar takten i andra halvlek eller så för att kanske få dit ett segermål, som mot Milan i helgen.

Man har en del skadade spelare men det är inga nyckelspelare direkt. Vi snackar Patrice Evra, Simone Padoin, Roberto Pereyra och Martin Caceres. Så man lär starta med en bra defensiv som vanligt. Man har offensive mittfältaren Hernanes avstängd i den här matchen. Frågetecken kring för mittfältaren Sami Khedira.

juventus       mancity_200x200

Manchester City är redan klara att gå vidare och kommer säkert hit för att få med sig 1 poäng till att börja med, för att på så sätt hålla Junvetus bakom sig och sedan på hemmaplan mot Mönchengladbach spela hem segern i gruppen i sista omgången. Man kommer även till denna match efter att ha varit galet dåliga i helgen hemma mot Liverpool, man förlorade med 1-4 och det var i underkant kändes det som. Nu möter man ett Juventus som inte alls har samma offensiv som Liverpool. Det känns ju även som att tränare Manuel Pellegrini lär har pratat om att försvarsspelet måste förbättras till denna match. Det lär inte bli någon tokoffensiv från start direkt eftersom man redan är klara utan man lär nog starta långsamt för att sedan kanske öka ju mer matchen lider.

Mittbacken Vincent Kompany stod över i helgen, men kanske kan komma att finnas med här vilket är ett plus för defensiven såklart. Pellegrini valde även att bänka Nicolas Otamendi i helgen och istället spela Eliaquim Mangala vilket visade sig vara ett misstag de luxe då han gjorde självmål och var ganska virrig där i backlinjen. Otamendi borde ju bara få starta här kan man tycka. Annars så saknar Man City offensiva spelare som Wilfried Bony, Samir Nasri och sen frågetecken för David Silva.

———————————————————————————————————————————————————

Juventus är ett bra hemmalag som sällan släpper in särskilt mycket mål på Juventus Stadium. När man inte heller är desperat så tror jag inte man förhastar sig utan kan öppna lungt och stabilt och bida sin tid här. man kommer ställa upp med en bra defensiv här. Manchester City kommer nog prioritera defensiven en aning i den här matchen då det såg bedrövligt ut senast, så säkert något Pellegrini pratat om. Sen är man redan klara att gå vidare och 0-0 vore ett bra resultat för gästerna här. offensiva skador harm an dessutom. Jag spelar Under 1 mål i 1a halvlek (asian) till oddset 1.81. Pengarna tillbaka om vi får se 1 mål efter 45 min. Insatsen hamnar på medel här. Kämpa!

/ L’orso