Vi tar oss till Olimpico i Rom där cupfinalen i Italien spelas mellan ligamästaren Juventus och Lazio. Denna match blev tidigare flyttad och det som gynnas sämst av det är såklart Lazio då dom har en superviktig match i helgen mot rivalen och indirekt konkurrent om Champions League-platserna, nämligen Roma. Men några dagar innan ska man ta sig an ett Juventus som verkligen vill vinna den där cupen som man längtat efter några år nu som ju dessutom vilade flera spelare i helgen medans Lazio körde på sitt bästa lag.

  • Juventus – Lazio
  • Spel: Juventus 0.0, -0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Juventus har vunnit ligan och man är i final i Champions League om några veckor, så detta blir alltså näst sista viktiga matchen kvar. Och man har sagt att man väldigt gärna vill vinna Italienska cupen så det bör man ta på allvar. Och i senaste matchen, när man vann med 1-2 borta mot Inter, så valde man att lämna 5 ordinarie spelare hemma, antagligen för att vila dom till denna match. Nu startar 4 av dom och dessutom väljer man att starta andra ordinarie spelare som bänkades i helgen och det är en stark Juventus-elva vi kommer få se i den här finalen, utvilade i 1 vecka cirka.

Avstängd är dock Morata och Marchisio här men som sagt, man har utvilade och bred trupp så bör inte vara några större problem. Sen har tränare Massimo Allegri visat sig vara en riktigt bra coach denna säsong så han kan nog coacha hem en seger i cupfinalen.

juventus     lazio_200x200

Lazio har viktiga matcher mest hela tiden nu när man kämpar för att behålla en Champions League plats till nästa säsong, så därför ger man allt i ligaspelet för tillfället. Bland annat så hade man en tuff match i helgen mot Sampdoria borta som vanns med 0-1. Men Sampdoria saknade ju inte chanser att själva göra mål innan Lazio gjorde sitt. Men segern i sig gjorde det inte säkrare eftersom både Roma och Napoli vann sina matcher. Och nu i helgen så möter man Roma i ett riktigt hett rom-derby som betyder massor för båda lagen. Men nu ska man alltså spela denna cupfinal mitt i veckan och det känns väl sådär för Lazio skulle jag tro. Dessutom är formen inte på topp heller trots att man vinner och tar poäng i matcher, det saknas något i spelet som man visade bara för några veckor sen.

Skademässigt ser det dock bra ut men viktige mittfältaren Biglia saknas dock fortfarande säsongen ut. Men annars är det en bra elva man ställer på banan, men man det är mycket matchande nu och mycket fokus hit och dit. Någonstans tror jag att man hellre går bra i Rom-derbyt och tar den där så viktiga Champions League platsen till nästa säsong än att vinna den här cupfinalen även om man såklart kommer gå för att vinna den i alla fall, men ja ni fattar nog.


Juventus vilade spelare i helgen, men nu är samtliga tillbaka i laget och man vill väldigt gärna vinna den här finalen. Man är i grunden ett bättre lag även om det inte är med mycket i många fall. Detta är den näst viktigaste matchen kvar på säsongen och man går för fullt såklart. Lazio spelar viktiga matcher hela tiden då dom kämpar för Champions League-platser till nästa säsong. Redan nu i helgen är det Rom-derby som betyder oerhört mycket och nu ska man alltså få en cupfinal, som är tidigarelagd, att tänka på dessutom. Frågan är hur stort fokuset här här egentligen. Jag spelar Juventus -0.25 till oddset 1.90, halva insatsen tillbaka vid oavgjort på full tid. Insatsen blir strax över medel. Jobbbbaa!

/ L’orso