Nu är visserligen poängavståndet relativt stort med 7 omgångar kvar, men sett till tabellplaceringarna får detta ändå ses som ett toppmöte i Turin. Vi har ett formtoppat Juventus som har tagit chansen (medan Milan har tappat några poäng) att rusa upp i pole position mot ett Lazio som jag tror har drabbats av lite soppatorsk. Jag lutar mig mot favoriterna.

  • Match: Juventus-Lazio
  • Spel: Juventus över 1,5 mål
  • Odds: 1,55 @ Expekt
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Juventus vägrar förlora. Man är fortfarande obesegrade så här långt in i seriespelet men samtidigt har man haft en förmåga att kryssa alldeles för ofta. Något som gör att man faktiskt inte sitter på serieledningen, dock något som går att återtas via en seger ikväll efter att verkligen ha vänt en negativ spiral med ett gäng oavgjorda resultat. Nu har man radat upp 4 raka segrar där man har gjort hela 12 mål samtidigt som nollan bakåt har varit intakt.

Just försvarsspelet har varit nyckeln till framgång, och hade bara effektiviteten framåt varit något bättre så hade man tagit ytterligare några 3-poängare. Jag tror att man startade säsongen med 6-7 anfallare i truppen men där ingen visade upp någon vidare förmåga att göra mål, något som då har bättrats på nu mot slutet när man spelar sig fram till många målchanser.

Det ser helt enkelt väldigt bra ut, resultaten går lagets väg och man har varken några skador eller avstängningar.

I bilden ovan ser ni Andrea Pirlo som hämtades in från rivalerna och konkurrenten i guldstriden, Milan. En fantastisk spelfördelare som har bidragit med ytterligare en dimension i Turin-laget. Han har faktiskt inte förlorat en match som han har fått spela från start sedan december 2010, vilket är ganska häftigt.

I den ena sidan av staden Rom så har man all anledning att vara glad över vad laget har presterat i ligaspelet. Man har dubbla segrar över lokalrivalen Roma och man sitter just på den sista Champions League-platsen (kval). Trots en riktigt fin inledning på säsongen så har man agerat desto mer ojämnt nu på slutet och jag känner att man inte riktigt visar upp samma energi nu som man gjorde tidigare under säsongen.

Visserligen kommer man från en 3-1 seger hemma mot Napoli, en match som levde länge innan den punkterades i slutet via en straff. Tycker mer att det var napolitanarna som såg sega och trötta ut över stora delar av matchen, vilket bidrog mer till resultatet än att Lazio skulle ha imponerat.

Innan dess kom man från en rad tveksamma insatser på 4 matcher med förluster mot Parma, Bologna och Catania. Man lyckades dock besegra Cagliari hemma med 1-0 efter ett sent vinstmål i en match som annars inte innehöll något vidare spel.

Till kvällens match får Lazio återigen klara sig utan Dias i backlinjen samt Lulic på yttern. Tyske Miroslav Klose, som utan tvekan har varit en av de absolut bästa värvningarna till Serie A den här säsongen, saknas han också. En stor målskytt men också en fantastisk target som kan suga åt sig många bollar i väntan på att övriga lagkamrater ska kunna komma med i spelet. Där tappar man någon minut på offensiv planhalva. Det är även tveksamheter kring spelfördelaren Hernanes, som jag personligen är väldigt förtjust i. Han finns med i truppen men dets sägs att han inte kommer starta, men det är endast spekulationer än så länge. Jag själv tyckte att det var märkligt att han fick kliva av i halvtid senast och han har inte varit lika briljant nu på slutet.

Medan jag misstänker att kvällens bortalag kommer dala något den närmsta tiden så tror jag nog att Juve har goda förutsättningar till att fortsätta på den här framgångsrika vågen och motivationen bör vara på topp när man har chansen att kliva upp i ensam serieledning på nytt. Hemmapubliken har varit fantastisk så här långt på den nya arenan vilket kommer ge laget ytterligare en liten skjuts.

Samtidigt så har Juventus väldigt bra statistik mot de övriga topplagen i serien, något jag hoppas att man ska kunna bättra på alltmer.

Precis som igår vad gäller spelet på Blackburn så väljer jag att spela överspel/lag istället för en rak seger.

/Puyol