Från ett kylslaget Moskva till ett något behagligare Turin där vi närmar oss ett avgörande även i grupp B för kvällens, i konkurrens med Manchester City, största favorit. Juventus tar emot FC Köpenhamn där hemmalaget måste vinna för att hålla åttondelsfinalen vid liv för egen maskin. Anser att man ska lösa den uppgiften med besked.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Juventus – Köpenhamn
  • Spel: Juventus över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 27/11

Juventus, de regerande italienska mästarna, har växlat upp på slutet och går nu väldigt bra i toppen av Serie A. Fem segrar i följd där man även har hållit nollan intakt. Champions League-äventyret har däremot varit en besvikelse så här långt, i och med att förutsättningarna till att man kan etablera sig i närheten av de större lagen borde finnas där, och om man räknar in fjolårets kvartsfinaler (Bayern München) så har man inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i dessa sammanhang. Men trots att man placerar sig sist i gruppen så har man både kvällens motstånd, FC Köpenhamn, samt Galatasaray inom räckhåll, så även båda kvar att möta.

Den gamla damen kommer till spel utan Andrea Barzagli, Stephan Lichsteiner och Mauricio Isla.

Fernando-Lorente-Juventus-2013_3008054

Köpenhamn lyckades, med en Johan Wiland som gjorde skäl för dagslönen, plocka ett oavgjort resultat i premiären mot kvällens motstånd, men följde upp med två förluster efter det. Man såg ut att räknas bort från placeringarna som ger fortsatt Europa-spel men hemmasegern senast mot Galatasaray har öppnat upp den här gruppen rejält. Efter en trög inledning av det danska seriespelet så har nu Ståle Solbakkens manskap börjat komma igång där man har tagit poäng i sex matcher i följd, dock skillnad på kvalitet i jämförelse med det man går upp mot ikväll.

Danskarna har ett frågetecken på sitt norska inslag där Daniel Braaten är tveksam till spel.


Den första matchen på Parken slutade 1-1 med ett Juventus som hade uppemot 25 avslut mot mål. I jämförelse med det mötet så har det italienska laget i svartvitt nu hittat en riktigt fin kombination på topp där Tevez/Llorente (den sistnämnde spenderade hela matchen på bänken senast) ser ut att vara i ett riktigt gott slag. Detta ger laget fler alternativ när man ska variera spelet längs backen samt i luftrummet, vilket kan bli väldigt nyttigt mot danskarnas låga försvarsspel. Köpenhamn har varit chanslöst i bortamatcherna, i överlag svagt på resande fot även i den inhemska ligan med närmare 1,6 insläppta mål/bortamatch, mot Real Madrid och Galatasaray med 4 respektive 3 insläppta mål. Juventus, som måste gå för segern, har kvaliteterna för att upprepa de övriga lagens bedrifter från sina hemmamatcher.

Medelinsatsen på Juventus att göra minst 3 mål i matchen.

/Puyol