Det är dags för den andra semifinalen i Italienska cupen mellan Juventus och Fiorentina, ett riktigt hatmöte som det ju är. Vi har ett Juventus som ju alltid går bra på hemmaplan, men det kan vara så att det roteras lite här då dom har en ännu viktigare match om 1 vecka i Champions League. Samtidigt som vi har ett Fiorentina som får tillbaka en viktig spelare och satsar på cupen till 100 %. Jag har mitt spel klart för mig i alla fall, häng på!

  • Juventus – Fiorentina
  • Spel: Fiorentina +1 (Asian handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 4,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Juventus spelade match så sent som i måndags, då mot ligatvåan Roma där man fick med sig ett 1-1 resultat. Resultatet speglade väl även matchbilden ganska mycket då det var en jämn match. Och det var ännu en match utan att förlora, laget är nu uppe i 23 matcher som blivit minst oavgjort i, på full tid ska sägas. Och man är ju som alltid hemmastarka.

Men nu är det cupen och man har en del skador såsom Andrea Pirlo som ju är superviktig för laget. Även Paul Pogba är ett frågetecken här och eftersom man har Champions League nästa vecka så undrar jag om man vågar chansa med honom, jag skulle säga nej. Sedan bänkas ju Gianluigi Buffon till förmån för Marco Storari. Sedan så har man fortfarande Kwadwo Asamoah och även Stefano Sturaro skadade. Med tanke på det jag ju sa plus att man har ett superviktigt möte om 1 vecka, och spelade match i måndags mot tuffa Roma på bortaplan, så finns ju möjligheten att rätt fokus inte ligger på denna match även om dom såklart är proffs.

Eftersom det är dubbelmöten så tror jag inte man vill ge Fiorentina någon jättefördel till returen men jag tror heller inte att man går ut och kör över dom på något sätt. Och räkna med att man möter ett bra Fiorentina i denna match.

juventus     fiorentina_200x200

Fiorentina har spelat riktigt bra den senaste tiden och man är uppe i 12 raka matcher utan förlust där 8 av de 12 är vinster så formen är väldigt bra. och det är ju inga skitlag man mött i dessa 12 matcher, bland annat Roma två gånger, Tottenham  och även Inter. Senast tog man en riktigt fin seger borta mot just Inter med 0-1 där nytillskottet Mohamed Salah avgjorde. Som han ju även gjorde med ett mål hemma mot Tottenham näst senast när dom avancerade i Europa League. Och innan dess gjorde han mål mot Torino hemma, snubben är alltså glödhet och verkar passa in perfekt i detta Fiorentina.

Tillbaka får man även superviktige mittfältare Borja Valero vilket jag ser som kanske den viktigaste pjäsen offensivt för Fiorentina med tanke på hans skicklighet att passa bollen och hitta lägen till sina anfallare, så det är ett jätteplus att han nu är tillbaka. Tillbaka är troligen även backen José Basanta vilket också är ett halvt plus. Annars så har man skador på Khouma Babacar och Stefan Savic. Även målvakten Ciprian Tatarusanu är skadad, fast där har man ju dock tagit tillbaka Neto som ju bänkats pga att han vägrat skriva på nytt kontrakt. Men han är en bättre målvakt i grunden så inga konstigheter där inte.

Fiorentina kommer starta med bästa tillgängliga elva då man går in stenhårt för cupen just nu då det är en av dom bästa chanserna man har till en titel denna säsong. Så räkna med att ett formstarkt Fiorentina kommer gå in med en jäkla inställning, samt att man säkerligen vill ge hatlaget Juventus en smäll på käften. Man vill absolut ha med sig ett bra resultat till hemmamötet senare, så försvarsspelet lär ha lite högre fokus än vanligt denna afton.


Juventus är hemmastarka och inte förlorat på väldigt länge. Man har dock en tuff match i benen från i måndags mot Roma, samt ett superviktigt returmöte nästa vecka mot Dortmund i Champions League. Denna match ligger lite i kläm typ. Dessutom saknas Pirlo och troligen även Pogba. Sen lär Buffon bänkas då det är cup. Fiorentina kommer till denna match med superform samt bra känsla. Man får tillbaka superviktige mittfältaren Borja Valero. man förväntas ställa upp med bästa tillgängliga  startelva då man satsar hårt på cupen denna säsong. Jag spelar Fiorentina +1 asian handicap till oddset 1.90, pengarna tillbaka vid udda måls förlust. Insatsen blir strax under medel. Jobbbaa!

/ L’orso