Den 5:e gruppspelsomgången ska spelas av tisdag/onsdag och ikväll vänds blickarna mot grupp E i det som får ses som kvällens höjdpunkt. Juventus tar emot Chelsea i en match där högst värdefulla poäng står på spel. Testar en matchutgång till ett högt odds.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Juventus – Chelsea
  • Spel: Oavgjort
  • Odds: 3,80 @ Bet365
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Innan man går igenom förutsättningarna, ser man till resultaten för respektive lags insatser i ligaspelet under helgen så kan man nog konstatera att det låg en hel del fokus här. Juventus spelade 0-0 hemma mot Lazio, vilket var två poäng mindre än vad man hade siktat på, men man placerar sig fortfarande i toppen av Serie A-tabellen och jag har väldigt svårt att se någon utmana dom på sikt. Återfår den ytterst viktige Andrea Pirlo som var avstängd och det skadar nog inte att han är fräsch och utvilad här. Chelsea förlorade borta mot svårspelade West Bromwich, man valde dock att vila ett antal spelare och trots det så är utgångsläget i ligaspelet ändå helt okej inför fortsättningen.

Hemmalaget kommer till spel utan Paolo De Ceglie medan Mirko Vucinic väntar in klartecken från läkarteamet. Bortalaget däremot kan sakna alla sina veteraner. John Terry och Frank Lampard är redan spikade medan Ashley Cole är ett frågetecken.

Chelsea står i nuläget, tillsammans med Shakhtar, på 7 poäng medan Juventus är en pinne efter. Med tanke på att bortalaget har slagpåsen Nordsjaelland hemma på Stamford Bridge i den sista matchen medan Juve har en tuff bortamatch mot ukrainarna med alla dess brasilianska inslag så är nog en hemmaseger, för den gamla damens del, livsviktig för fortsatt spel i den här turneringen. Engelsmännen däremot kan må väldigt bra via en poäng här för att med all säkerhet placera sig före kvällens motståndare inför det definitiva avgörandet. Ytterligare en orsak till att jag lockas av det höga oddset på krysset – utöver att det här bör bli en jämn match mellan två jämnstarka lag, hursomhelst.

Den första matchen slutade alltså 2-2 och rent spontat så förväntar jag mig inte en ny klang- och jubelföreställning. Tror nog att bortalaget kan komma in med ambitionen att spela kompakt medan hemmalaget, med en stark försvarsmur normalt sett, kan undvika att släppa till alltför många farligheter och fasta situationer kan nog bli en avgörande faktor.

Båda de här lagen kan nog eventuellt ta ut varandra i många områden. Man ska även komma ihåg att Juventus är ett lag som har en tendens att kryssa ofta, något som exempelvis funkade okej i ligaspelet ifjol då man ändå undvek förluster. I det här gruppspelet har man spelat oavgjort i 3 av 4 matcher. Rent subjektivt skulle iallafall jag ge det här en klart bättre chans än de dryga 26,5 procenten.

______________________________________________________________________________

Brukar inte singla krysset särskilt ofta, snarare väldigt sällan, men jag anser nog att det är det tecknet som sticker ut allra mest inför avspark när känslan är att det kan bli väldigt jämnt. Värt att testa med en mindre insats, dvs under medel.

Ett sidospel på det också:
Under 3 mål (2-vägs) 1,70 3/10 units
Hämtas också från Bet365. Går att hitta under ”fler antal mål” (goal line). Vinst vid max 2 mål i matchen. Hela insatsen tillbaka om det stannar på exakt 3 mål.

/Puyol