Åttondelsfinalerna i Champions League fortsätter och här med fokus på det som ska ske i Turin. Juventus har 3-0 på Celtic och ska väl endast stänga igen butiken, men jag tror inte att dessa hårt kämpande skottar kommer ge sig helt. Kort om tid till avspark och spelstopp och därför en något snålare motivering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Juventus – Celtic
  • Spel: Celtic över 3 hörnor (3-vägs)
  • Odds: 1,70 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag som leder respektive inhemska liga, dock med olika mål för den här turneringen om man ser till vad som är realistiskt. Juventus har en trygg 3-0 ledning trots en jämnspelad match där man var dödligt effektivt på att utnyttja individuella misstag från Celtic-spelarnas sida.

Juventus har, sedan tidigare, skador på Caceres, De Ceglie, Pepe, Bendtner och Anelka. Troligtvis kommer mittförsvararen Chiellini samt ytterligare någon spelare stå över från start. Celtic kommer till spel utan Scott Brown och eventuellt även den svenska landslagsmannen Mikael Lustig.

I den här upplagan av Champions har Celtic spelat 7 matcher (kvalspelet inte inräknat) där man har skapat 10 (i det första mötet mot kvällens motstånd), 11, 3, 2, 1, 5 och 9 hörnor. Noterbart med matcherna där man gick under linan var att de spelades mot Barcelona (hemma och borta) samt Benfica (borta) där man mer slog vakt om positionerna för att försvara sig till poängen. Ikväll måste man trycka på framåt, och då känns det här som ett vettigt alternativ.

Celtic ska ha heder för sin insats så här långt och man kommer nog inte lyckas här (har större mirakel skett?) men jag tror helt klart att man kommer ge det ett ärligt försök och flytta fram manskapet i banan. Man kommer lyfta in bollarna i boxen i vanlig ordning och ett noggrant italienskt motståndarlag kommer freda sitt mål med liknande inställning.

Tror att det här kan gå vägen trots att hemmalaget kommer kontrollera händelserna i större utsträckning. De grönvita från Glasgow har ändå tagit sig så här långt trots att man har lägst procent på bollinnehav samt passningssäkerhet av samtliga deltagande lag i gruppspelet, och trots det varit relativt produktiva på den här fronten.


Medelinsatsen testas på Celtic att skapa minst 4 hörnsparkar i matchen.

/Puyol