Returmöte i Turin där två klassiska giganter ska göra upp om en plats i semifinalen. Hemmahjältarna är i rejäl brygga och måste gå för två mål samtidigt som man ett baklängesmål skulle vara förödande i jakten på ett avancemang. Svåranalyserad match med jämn oddsfördelning på samtliga tecken där jag väljer att gå på en annan spelvariant.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Juventus – Bayern Munchen
  • Spel: Bayern Munchen över 5,5 hörnor
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag som mår väldigt bra i dagsläget, även om italienarna är något mer stressade inför kvällens match av rimliga skäl. Båda lagen leder respektive inhemsk liga, där Juventus har skaffat sig ett rejält försprång på konkurrenterna medan Bayern fixade seriesegern redan i helgen med hela 6 omgångar kvar. Utöver det, ett fantastiskt utgångsläge för tyskarna här.

Sedan det första mötet har Juventus avstängningar på både Arturo Vidal och Stephan Lichtsteiner. Frågetecken på Sebastian Giovinco som skadade sig i helgen. Bayern har en skada på Toni Kroos som gjorde illa sig i början av matchen i München. Javi Martinez kliver in på det centrala mittfältet efter att ha avtjänat sin avstängning.

0-2 måste hämtas in för hemmalagets del, två mål som kanske kunde ha tvättats bort. Ett distansskott som styrdes på vägen, vilket gjorde Buffons uppgift något svårare, samt ett mål ur misstänkt offside-läge. I slutändan dominerade dock tyskarna stora delar av matchen och resultatet i sig var inte dum, där den gamla damen i svartvitt kan vara tacksamt över att underläget inte är större när vi närmar oss avspark. Hursomhelst, resultatet kommer ha sin påverkan på matchbilden och attityden hos respektive lag ikväll.

Successivt kommer ett hemmastarkt Juventus trycka fram sitt manskap och Bayern, vars försvarsspel har varit mästerligt under den här säsongen, kommer klä på sig en roll där man mer förlitar sig till sitt omställningsspel, vilket man kan bemästra riktigt väl. Franck Ribery och Arjen Robben (bilden) kommer ha hand om varsin flank, vilket kan bli ett väldigt otrevligt uppdrag för hemmalaget, då jakten på mål framåt innebär att man inte kommer kunna erbjuda sin backlinje understödet den kommer behöver över en hel match. Man kommer kunna ta sig runt och bakom hemmalagets försvar mer än något annat lag som har gästat den här arenan, vilket borde lämna utrymme för det här spelet som inte direkt ser sämre ut om man tar en titt på siffrorna.

Bayern Munchen har spelat 9 matcher i den här turneringen under pågående säsong där man har skapat 9, 6, 8, 8, 12, 8, 7, 14 och 10 hörnsparkar. Man har alltså slagit linan i varje match, och det som ett resultat av att man kommer till en hel del avslut samt inspelslägen. Juventus har endast vunnit hörnstatistiken i 3 av 9 matcher, och det var mot danska Nordsjälland (två gånger) samt Shakhtar hemma. Man släpper visserligen inte till alltför många hemma i Turin, men mot kvällens motstånd så kan det nog ske.


Det totala överspelet är också ett väldigt vettigt alternativ, ser dock ett bättre värde i det här spelet om man ser till de tidigare resultaten. Bayern Munchen att skapa minst 6 hörnor spelas.

/Puyol