Vi tar oss till Turin där serieledaren Juventus tar emot ett sargat Atalanta och det borde ju bli spel mot ett mål denna afton. Visserligen har Juventus en viktig match i Champions League på tisdag men man väntas ändå ställa upp med bästa manskap och då ska man bara vinna. Oddset för vinst är ju dock alldeles för lågt så jag kollar lite åt handikapp-spel här. Häng på!

  • Juventus – Atalanta
  • Spel: Juventus -0.5, -1.0 (1a halvlek)
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Juventus kommer från en sisådär match borta mot nästjumbon Cesena där man bara lyckades få med sig ett 2-2 resultat. Men det syntes många stunder att ett Cesena var väldigt mycket mer vana på underlaget än vad Juventus är, samtidigt som det var en kokande gryta som lyfte Cesena i den matchen. Men nu är man tillbaka på Juventus stadium och man ska ta sig an ett sargat Atalanta. Vi vet alla att man trivs oerhört bra på hemmaplan och det ska mycket till ifall Atalanta ska ha någonting att säga till om.

Borta mot Cesena hade man inte lagets bäste anfallare Carlos Tevez, det har man däremot nu och man förväntas mönstra en väldigt bra startelva hemma mot Atalanta, i alla fall om viska tro Gazzetta dello Sport som ju brukar ha väldigt bra koll på grejerna. Men det är såklart ett stort plus framåt att Tevez är med igen.

Det är mycket troligt att man roterar på ytterbacksplatserna och att Pogba vilas inför Champions League på tisdag. Men det är heller inga duvungar som kommer in och ersätter. Och man bör ju komma ihåg att man har fortfarande resten av laget kvar och där har vi idel kvalité spelare, där centrallinjen är intakt. Att man sen ska ha match på tisdag mot Dortmund i Champions League ser jag dock inte som något jätteproblem eftersom man ju börjar på hemmaplan och inte behöver resa någonstans.

juventus      atalanta_200x200

Atalanta kommer från en riktigt tung hemmaförlust mot Inter med 1-4 där man man blev helt nedkörda samt att flera spelare tog gula kort så dom nu är avstängda mot Juventus. utöver den tunga förlusten har man ytterligare 3 förluster dom senaste 5 matcherna varav 1 är en cupmatch. Men det osar inte direkt självförtroende i Atalanta om vi säger så.

Inget självförtroende var det ja, men om vi även lägger till det faktum att man till kvällens match borta mot Italiens bästa lag saknar flera nyckelspelare så ser i alla fall inte jag på världskartan att man ska kunna ge Juventus en match alls. Kan mycket väl stå 2,3-0 i halvtid om det vill säg illa. Men de spelare som laget saknar i afton är Pinilla, Carmona och Benalouane som alla är avstängda. utöver det har vi en hel drös med skador på Biava, Maxi Moralez, Cherubin och sedan tidigare Raimondi och Estigarribia Det är alltså 5-6 ordinarie spelare som man saknar denna afton varav den som gjort flest mål i laget, Maxi Moralez, och tre av dom är även backar där i alla fall två får anses som ordinarie i vanliga fall. Centrallinjen är inte ens intakt vilket kan skapa stora problem vill jag påstå.

Och man brukar ha väldigt svårt på bortaplan där man ju endast gjort 7 mål på 12 matcher vilket är bedrövligt. Samtidigt som man möter ett Juventus som är riktigt bra hemma och släpper inte ytterst få mål. Och även det faktum att Juventus brukar starta sina matcher med ett riktigt bra tempo. Håll i hatten nu Atalanta för Juventus vill säkert avgöra det här redan i 1a halvlek så man enkelt kan fokusera på Dortmund sen.


Juventus är otroligt bra på hemmaplan och man brukar öppna matcherna väldigt bra. Skyttekungen Carlos Tevez är nu tillbaka och man väntas mönstra en väldigt bra elva, speciellt framåt. Champions league är ju på tisdag därför spelas denna match ikväll fredag, men den är på hemmaplan så det blir ingen resa någonstans så det är därför inget orosmoln tycker jag. Atalanta däremot har många orosmoln, man kommer till Turin för att möta serieledaren med ett sargat lag där många ordinarie spelare saknas denna kväll. Det kommer såklart bli väldigt tufft och man är dessutom inget bra bortalag denna säsong, endast 7 mål framåt. Jag spelar på Juventus hcp -0.75 i 1a halvlek till oddset 1.80. Det är alltså halv vinst vid 1-0 i halvtid och hel vinst vid 2-0 i halvtid t ex. Insatsen på detta spel blir något över medel. Kämpa nu!!

/ L’orso