På annandag jul drar äntligen junior VM i hockey igång, turneringen som i mina ögon slår allt i hockeyväg! Unga, hungriga spelare som smäller på i varje närkamp, samt försöker med spektakulära dragningar för att imponera på omgivningen. Jag har hittat ett spel på Sveriges interna poängliga som jag tycker är riktigt intressant, måste ryggas till ett bra odds!

  • Sveriges Poängliga – Vinnare
  • Spel: Mika Zibanejad
  • Odds: 7.25 (svenska spel)
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 23.30

Enligt mig så är det endast två svenska spelare som kan vinna den interna poängligan, och en av dessa är Mika Zibanejad. 18-åringen som just nu är utlånad till Djurgården från Ottawa platsade inte ens i förra årets JVM, och i år är han en av lagets största stjärnor. Förutom att han är stor (187cm, 91kg) så är han en ruskigt åkstark spelare som är berikad med ett fint skott. Han är inte heller rädd för att bryta sig in på kassen och har en transatlantisk spelstil över sig.

Mika kommer garanterat få spela en hel del powerplay och få stor förtroende hos tränare Rönnberg. Med sin spelstil kommer han leda laget i de tuffa matcherna som kommer dyka upp, samtidigt kommer han ha lekstuga när Sverige möter JVM:s blåbär. Räknar iskallt med en 4-5 poäng i öppningsmatchen mot usla Lettland.

Den andra personen som jag tror kan vinna Svenska poängligan är Johan Larsson, som till vardags spelar i Elitserien med Brynäs. Han står just nu i 3.25 hos svenskaspel, så för att säkra upp spelar jag även 1/10 units på honom som vinnare.

/e@sy