Julia Goerges har visat form och ska med sin kraft kunna straffa Jie Zhengs kritiska andraservar.

  • Match; Julia Goerges – Jie Zheng
  • Turnering: Australien Open WTA
  • Speltips: Julia Goerges
  • Odds: 1,67 @ Sportingbet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 18/1, 01:00

Jag gillar verkligen Julia Goerges, hon var faktiskt en av de första tennispelarna jag såg och har efter det alltid haft ett gott öga för Julia. Inför Australien Open var jag lite orolig över hennes form då hon verkligen inte hade imponerat. Dessa tankar är nu bortblåsta efter en fin inledning där blad annat Oprandi aldrig hade en ärlig chans. Julia är 1,80 cm över havet och det visas i hennes servar som är stenhårda. Den gängliga kroppen producerar även mängder med forehand winners. När hon får spelat att stämma är hon väldigt svårstoppad och är förnärvarande rankad på 18e plats. Problemet är att Julia är lite ojämn och kan sprida bollar under perioder. Nu verkar dock formen finnas och vi lär få skåda en som vanligt mycket offensiv Julia.

Jie Zheng slog ut hemma hoppat Samantha Stosur i förra omgången. Stosur kan verkligen inte spela på hemmaplan. Hon blir så nervös att hon sprider just allt, så någon överprestation från Zheng är inget man behöver fundera över. Zhengs servar måste vara bland de lösaste på hela touren. I natt kommer det straffa sig då det helt enkelt inte går att serva så löst mot vettigt motstånd. Julia älskar att ta ett par extra steg in och panga in dessa veka servar. Annars är Zheng helt ok. Hon spelar smart och är bollsnål. Hon är även skicklig på att ta bollarna tidigt men det ska inte räcka denna match.

Detta är två mycket olika spelare. Det ända de har gemensamt måste vara att båda har stora vinnarskallar. Jag ser fram emot denna match då jag älskar att se Julia spela bra och det räknar jag med i natt.