Mer kampsport från Las Vegas, men från ett aningen större UFC 189 så hoppar vi nu över till den här säsongens final av Ultimate Fighter som går natten mot måndag. Även det här kortet innehåller ett antal welterviktsmatcher, nu med två nya deltagare där både Jorge Masvidal och Cezar Ferreira har gjort hoppet bland dessa viktklasser. Väljer att inte plocka någon vinnare men går istället på matchtiden – ett spel som känns funktionellt när ”Gamebred” står i den ena hörnan.

  • Match: Jorge Masvidal – Cezar Ferreira
  • Spel: Över 1,5 ronder
  • Odds: 1,53 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 02.00 13/7

Först och främst, båda kombattanterna har skiftat viktklass till det här mötet, vilket sätter ett visst frågetecken kring den här matchen. Cezar Ferreira (8-4), som såg något uppblåst ut som mellanviktare, har tagit steget ner medan Jorge Masvidal (28-9) har tagit klivet upp – anmärkningsvärt nog så lyckades han missa vikten till invägningen för att sedan pricka in den maximalt tillåtna gränsen på 77 kg under det andra försöket.

Medan Ferreira, som kan vara riktigt vass med sina verktyg när han väl får gå framåt med offensiv striking och grappling, har varit en besvikelse ur en aspekt som har kostat honom matcher där han inte har klarat av att absorbera tyngre slag från motstånd han ska kunna besegra. Senast vi såg Masvidal blev han rånad på en poängvinst i mötet med Al Iaquinta (lättvikt), i övrigt har han sett relativt bra ut där han är nästintill tekniskt fulländad. Han är skicklig på att kontra ut och styra av attacker med en förmåga att hela tiden röra och navigera sig väl utom fara. Han lider dock en aning av att han kan bli väldigt passiv utan att gå för någon finish – så även de främst bidragande orsakerna till den här spelformen.

April 2009, det är nu 17 fighter i följd där Jorge Masvidal har varit med om att gå förbi den inledande ronden på 5 minuter. Noterbart att 13 av de 14 senaste matcherna där han har varit inblandad har gått tiden ut – ingen större slump med tanke på det låga risktagandet i hans stilfulla spel.


Ett visst riskmoment med skifte av viktklass från båda håll, där Ferreira har storleken att gå på medan Masvidal, som är en väldigt skicklig counter puncher, ska ha en betydande speed advantage. Det till trots, med ”Gamebreds” siffror att gå på, så är den här linan spelbar. Övriga spelbolag placerar sig runt 1,4 ggr. Att vi får se mer än en rond av den här duellen spelas med medel.

/Puyol