Igår satt maxspelet på Helsingborg fint och idag är det nya tag där jag hittar ett fint spel mellan Jonsered och Torslanda. Torslanda som måste vinna för att hänga med i toppen, ställs mot ett Jonsered som krigar för att hålla sig borta från nedre delen av tabellen. Ett intressant Göteborgsderby där jag ser ett lag som det klart starkare. Det ska även bli roligt att se Torslanda med ett par nya killar med i truppen. Positiv effekt? Häng med!

  • Match: Jonsered – Torslanda
  • Spel: Torslanda rak vinst
  • Odds: 2,40 @ 10bet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Jonsered så har man som vanligt, år efter år, varit med i bottenstriden och så även denna säsong. Man ligger på en elfteplats vilket innebär att man endast är ett steg över kvalplats nedåt. Formen på laget verkar även det gå nedåt efter två tunga matcher på sistone. Senast fick man endast med sig ett oavgjort resultat mot Högaborg och gången innan det torskade man surt mot Ytterby med 0-1. Mot Ytterby var det Göteborgsderby och så är det även idag då Torslanda kommer och gästar. Skillnaden är dock att Torslanda är på en annan nivå och kunde man inte rå på Ytterby, undrar jag mig hur man ska kunna slå Torslanda? Jag hänvisar även till inbördes möten som helt klart talar emot. Avslag!

Inbördes möten:
Torslanda – Jonsered = 3-0
Torslanda – Jonsered = 3-1
Jonsered – Torslanda = 2-2
Jonsered – Torslanda = 2-4
Torslanda – Jonsered = 1-1

Som man kan se så har Torslanda tre vinster på fem senaste samt två oavgjorda. Denna säsongs möte vann man enkelt med 3-0 på hemmaplan och idag gästar man för returmöte. Att man ska ha toppchans är det inget snack om och då formen verkar vara på gång lyser lampan gult för mig. Mycket mål senast mot Tenhults, 3-3, och matchen innan det slog man Högaborgs med 0-1. Hoppas på att Torslanda med en del nyförvärv kan höja upp sig och göra det nervigt för Tvååkers som för tillfället har ett gott försprång. Men idag är det spik för mig!

Så vad blir mitt lir? Då man får ett så pass bra odds på raka tvåan, kan jag inte blunda utan måste bara spela. Hela 2,40 erbjuds på 10bet och jag höjer insatsen till medel!