Ett topp möte i Superettan väntar och vi får se tabellettan Jönköpings Södra ta emot Varbergs som ligger och hugger uppåt i tabellen. Varberg som tyvärr tappat en del på slutet, har sumpat möjligheterna till att kvala uppåt och ta tredje platsen medan Jönköping har ett helt annat motiv och det är att fortsätta ligga etta. När jag ser spelbolagens oddsfördelning kan jag inte förstå hur man tänker. Jag bara tackar och bugar för att Jönköping inte är storfavoriter, och hittar ett riktigt fint spel. Häng med!

  • Match: Jönköpings Södra – Varbergs BoIS
  • Spel: Jönköping över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

jönköpingVarbergs_BoIS

Börjar vi med att kika på Varbergs situation så hade man det klart bättre för ett par omgångar sedan. På de senaste fyra superettan matcherna har man endast lyckats ta en vinst, med andra ord förlorat hela tre möten vilket gör att man tappat det helt i toppstriden. Man ligger för tillfället på 31 inspelade poäng och tredje platsen som Sirius erhåller ligger på 39 poäng. Man får åtminstone ge det en chans men i mina ögon blir det riktigt svårt då man idag möter seriens bästa lag. Med tanke på den formen man har, 2-3 Gais, 1-0 Syrianska samt 4-1 Östersund så talar allt för att man kommer få det jobbigt. Avslag!

Hoppar vi över till Jönköping så kan man säga att det är betydligt gladare miner här och man leder fortfarande serien efter 20 omgångar. Man visar på en riktigt fin och glad anfallsfotboll tillsammans med en god defensiv som bland annat är seriens bästa, statistiskt sett. Formen är som vanligt på topp och man är riktigt svårslagna. 6 matcher utan förlust därbland två oavgjorda resultat samt fyra vinster. Idag ställs man mot Varberg vilket inte är någon lätt motståndare och fullt fokus krävs. Jag tror man bör lösa denna uppgift galant och spikar.

Så vad blir mitt lir? Då det finns så fina odds på Jönköping så kan man lika gärna bara gå ut och spela en rak etta. Jag väljer dock att spela Jönköping över 1,5 målVarbergs defensiva spel, på sistone, inte riktigt fungerat. Det lär straffas och ett odds på 1,90 är fullt acceptabelt. Insatsen får ligga på strax över medel!