Nykomlingen Jönköpings Södra har absolut inte gjort bort sig i årets Allsvenskan. Men till slut kommer nog dippen komma. man har svårt att vinna matcher vilket formen antyder. Nu saknar man inte bara förstemålvakten utan även en ordinarie mittback. Och man möter ett Sundsvall som krossade Östersund med 5-0 senast och som gör mål i varje match. Tror helt klart att ett helt ordinarie Sundsvall med gott självförtroende nätar minst en gång i denna match!

  • J-Södra – Sundsvall
  • Spel: Sundsvall över 1 mål (asian)
  • Odds: 1.751 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Jönköpings Södra kommer från 3-3 borta mot Elfsborg vilket såklart är meriterande, och man var dessutom förtjänta av poängen. Offensivt ser detut som att man ändå vill spela lite boll. defensivt så finns det en del som behöver förbättras. Dock tror jag inte vi kommer få se så mycket förbättringar i den defensiva delen till matchen mot Sundsvall idag. Det har dessutom börjat rassla in lite mål bakåt senaste tiden, 9 mål på de 4 senaste matcherna, troligtvis beror det på att man saknar förstemålvakten Cajtoft en del och att ju mer tiden går desto mer ser man att viktiga spelare betyder något. Ersättare kan gå in och göra någon bra match här och där men håller inte med tiden. På hemmaplan ska man ta sina poäng och tror det kan bli en jämn match här, men Sundsvall är fullproppat med självförtroende från senast och lär helt klart gå för 3 poäng.

I hemmalaget så saknar man ordinarie målvakten Anton Cajtoft sen tidigare, ett avbräck helt klart. Men till denna match är även ordinarie mittback Joakim Karlsson avstängd även det ett tungt avbräck. Speciellt när Jönköping inte har någon vidare bra bredd i truppen. och det var väl just truppen som de flesta, inför Allsvenskan, sa att den håller inte. Ja tänk då två helt ordinarie borta och så vidare.

jönköping    Gif_sundsvallSundsvall kommer från en skön seger i Norrlandsderbyt mot Östersund med 5-0 och man är nu fullproppade med självförtroende. Ett Sundsvall som annars gjort det mer än godkänt denna säsong, och framförallt på bortaplan, tagit många poäng mot betydligt bättre motstånd än Jönköping idag. Tycker man har flera spelare som kan hota offensivt. Framförallt har vi Stefan Silva som visat sig vara riktigt bra och passar in klockrent i Sundsvall. Tillsammans med en toksnabb Pa Dibba och en joker på mittfältet i form av Rúnar Már Sigurjónsson så känns man farliga lite överallt. man hade två förluster innan Östersund, båda med 3-1, först borta mot Norrköping och sen hemma mot Elfsborg. Men tycker inte att man var så dåliga som resultaten säger. Dessutom var det ju bra lag man mötte såatte. Till denna match kommer man för att ta 3 poäng och tycker man är ett bättre lag, samt bättre självförtroende. Sundsvall gör minst 1 mål idag mot ett Jönköong som saknar viktiga defensiva spelare.

Själv så är Sundsvall helt och hållet ordinarie idag. Man saknar absolut ingen spelare vilket är klart positivt, såklart. Så här finns det inget att skylla på menar jag. Man har ju dessutom gjort minst 1 mål i alla 11 Allsvenska matcher denna säsong. Så varför inte mot ett Jönköping utan två viktiga kuggar defensivt. Kör, bara kör Sundsvall!

———————————————————————————————————————————————————————-

Jönköpings Södra må va svåra att besegra men man har desto svårare att vinna. 7 raka utan seger samt att det börjat rassla in mål på slutet, 9 mål bakåt senaste 4 matcherna. Nu saknar man viktiga kuggar defensivt som borde ställa till det mera samtidigt behöver man poäng. Sundsvall har fullt med självförtroende efter 5-0-segern mot Östersund senast. man har fullt manskap och flera spelare i bra form, framförallt offensivt. Hör går man för 3 poäng och tror inte man blir mållösa, Precis som i alla andra 11 matcherna. Jag spelar Sundsvall Över 1 mål (asian), pengarna tillbaka vid 1 mål för Sundsvall, till oddset 1.751. Insatsen är ganska hög. Framååååt!

/ L’orso