Nykomlingen Jönköping kommer från en torsk mot Östersund där man inte riktigt var närvarande såhär efter uppehållet. Det tror jag dock att man kommer vara nu när det är dags för hemmamatch mot Djurgården. För jag har en stor känsla av att man kommer sälja sig dyrt här på hemmaplan på sitt naturgräs där man trivs som bäst. Djurgården håller jag inte särskilt högst faktiskt. Dessutom har man avbräck i truppen som påverkar laget. Lär få kämpa för att ens ta poäng här.

  • Jönköpings Södra – Djurgården
  • Spel: 1x
  • Odds: 1.60 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Jönköping torskade ju i omstarten mot Östersund med 1-0 efter att en spelare drällt med bollen utanför straffområdet istället för att bara rensa bort bollen snabbt. Fast segern i sig var väl aldrig något snack om. Jönköping hade inte kommit tillbaka från uppehållet kändes det som. Det lär man dock vara här och tycker att man bör ha ganska bra chanser på att få med sig poäng. Man möter ett Djurgården som har lika  mycket poäng i tabellen men som har en väldigt trist form plus att dom har avstängda, skadade och sålda spelare. Tycker man är ganska jämbördigt med Djurgården just nu, och speciellt på hemmaplan där man är ganska svårforcerade och sällan tappar poäng. Endast 1 förlust på 6 matcher och den kom mot ett formstarkt mästarlag i Norrköping så var inte mycket att säga om där och då. Oddsen ligger lite väl skevt kan jag tycka och det borde vara jämnare. Men 1.60 på 1X är taget helt klart och här behöver alltså Jönköping gneta till sig 1 poäng så är saken biff.

Vi stryker målvakten Anton Cajtoft som fortfarande är långtidsskadad och det är ett avbräck. Annars så är skadeläget bra och inte heller några avstängningar har man.

jönköping    djurgarden_200

Djurgården är i väldigt dåligt slag för dagen. Man har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna i Allsvenskan och det syns att man saknar viktiga spelare som varit långtidsskadade och så vidare. Dom fick hämta nya krafter under uppehållet men det blev återigen torsk i omstarten hemma mot Norrköping i en ganska tråkig men ändå jämn match. Nu åker man till Jönköping med ett favoritskap och en press på sig att leverera. Jag stället mig tveksam till om man faktiskt pallar trycket. Och jag förstår egentligen inte varför man skulle vara så ”tydliga” favoriter mot ett svårtuggat Jönköping på bortaplan. Speciellt med den trupp man har och i den form man är i.

I bortalaget så stryker vi bäste mittbacken Omar Colley som är avstängd. Dessutom är bäste målskytten Sam Johnson såld till Kina vilket är ett tungt avbräck. I övrigt så har man fortfarande skador på offensiva pjäserna Kerim Mrabti, Haris Radetinac och Seon-Min Moon. Det positiva är dock att offensiva Magnus Eriksson är spelklar nu och lär finnas med. Men kommer leverera direkt i debuten eller behöver han en inkörningsperiod innan han är på topp?

—————————————————————————————————————————————————————–

Jönköping har visat att man är ganska svårslagna då man kryssat en del. På hemmaplan har man dessutom bara torskat 1 av 6 matcher, det var mot ett formstarkt Norrköping. Nu möter man ett formsvagt Djurgården. Det är att jämföra mellan guld och pest. Djurgården är som sagt väldigt formsvaga och man saknar viktiga spelare till denna match. Man har egentligen inte nycklarna till att föra en match, den kvalitén tycker jag inte finns i dagens Djurgården, förutom på skadefronten då. Tror inte man vinner denna svåra bortamatch. Jag spelar J-Södra dubbelchans (1x) till oddset 1.60. Insatsen hamnar på strax över medel. Käämpa!

/ L’orso