Superettan är återigen igång och vi får se ett möte i söder då Jönköping Södra tar emot Degerfors som kommer på besök. Jönköping som gjort ett succé säsong hittills, placerar sig på en imponerande första plats med hela 35 inspelade poäng. På andra sidan står rödklädda Degerfors som även dem haft en riktigt bra start och visat sig vara svårslagna. Ett toppmöte väntar vilket innebär spänning och underhållning. Jag ser ett lag som det klart starkare och som bör ta hem detta. Häng med!

  • Match: Jönköpings Södra – Degerfors IF
  • Spel: Jönköpings Södra -1 asian
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.20

Superettan

Först ut är Degerfors som man helt klart kan konstatera, ännu en gång, gör en stabil superettan säsong och håller sig på den högre delen av tabellen. Man har spelat in 24 poäng på 14 matcher vilket gör att man placerar sig på en delad sjätte plats med facit 7-3-4.  På hemmaplan har man visat sig vara svårslagna medan man däremot på bortaplan blandat och gett. För tillfället är man inne i en fin form med två raka segrar mot Syrianska samt AFC United, där de bägge vinsterna kom på just precis hemma mark. Idag ställs man mot seriens bästa lag, Jönköping, och det på bortaplan vilket inte är bra och en nästintill omöjlig uppgift väntar. Det blir för mig, till stor del, avgörande och jag måste gå emot!

Över till Jönköping och tabellettan. Man har endast åkt på en förlust i år och ser bara stabilare och säkrare ut för varje match som går. Ser man till de senaste prestationerna så radar man upp vinster och senast kunde man avfärda Assyriska efter en rafflande match. Slutresultatet skrevs till 2-3. Idag ställs man mot ännu ett tufft motstånd, fast på hemmaplan, och ännu en god insats krävs. Jag tvivlar inte på att man inte gör jobbet med tanke på all motivation samt självförtroende man erhåller och tre nya poäng ska bara bärgas. Senast lagen möttes slutade det 4-2 till Jönköping. Jag tror på repris!

Så vad blir mitt lir? Då Jönköping står i ett odds runt 1,60 väljer jag att plocka en handikappslina som låter rimlig. -1 Asian Handikapp där pengarna åker tillbaks vid uddamålsvinst, ger ett odds på 2,10. Det plockar jag med en insats på medel!