Superettanmötet mellan Jönköping och Landskrona ser intressant ut på förhand. Jönköping har överraskat positivt medan motståndarna Landskrona inlett säsongen uselt. Ena laget saknar 8 spelare till den här matchen och jag tar ställning!


Jönköping Södra - Landskrona Bois
Mitt tips: 1
Odds: 2.50 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Jönköping har som sagt inlett på ett mycket bra sätt och resultatraden 4-2-2 ger laget en femteplats i tabellen. Motståndarna Landskrona har inlett betdyligt sämre och har 1-2-5 som resultatrad och det ger laget en femtondeplats (nästjumbo).

Jönköping har två raka hemmaförluster och man är verkligen sugna på en seger på sin hemmaplan nu. Man har förlorat mot bortastarka Falkenberg och topplaget Degerfors i de två senaste matcherna. Nu väntar ett mer passande motstånd i Landskrona som inte visat någon som helst form den senaste tiden. Jönköping har gjort det bra och man spelar fin fotboll i sina matcher och nu på hemmaplan lär man få föra spelet då Landskrona kommer backa hem och satsa på kontringar. Med tanke på att Landskrona varit usla i sina omställningar den senaste tiden så är jag inte särskilt nervös och eftersom Jönköping visar målform så känns den här ettan mycket spelvärd ikväll. Jönköping gjorde en strålande match senast rent offensivt då man vann över Värnamo i länsderbyt med 4-2 efter att ha legat under med 2-1.

Landskrona var uppe i två raka matcher utan att ha gjort mål inför senaste matchen. Då fick man till slut in en boll men det räckte inte då motståndarna Brage gjorde två mål framåt. Man har formraden 0-1-3 på de 4 senaste matcherna och det imponerar knappast. Min känsla är att man har väldigt svårt att få till ett eget spel och det beror kanske på att tränaren Henrik Larsson inte är en kapabel tränare ännu? Man kan vara bra som spelare men det är en helt annan sak att lära ut och kanske behöver Henke ett par säsonger till som tränare innan han kan vända en negativ trend som denna. Jag tror dock man kommer få inkassera ännu en förlust här ikväll då man möter ett lag som kommer stärkta från en helt suverän seger i ett länsderby senast.

Jönköping har den senaste tiden haft väldigt lätt för just Landskrona då man vunnit de 3 senaste möten med dem och har målskillnaden 11-3 på dessa matcherna. Jag tror man utökar statistiken här ikväll till fyra raka segrar!

Jönköping Södra har ett par skador inför den här matchen. Man saknar sin skyttekung Pär Cederqvist samt Etéus och Johan Niklasson som båda är skadade. Positivt är att Jukka Sauso är tillbaka efter sin skada plus att man får tillbaka Suma från avstängning. Man får även tillbaka Andreas Tegström som dock börjar på bänken då han inte är redo för 90 minuter än. Så det är både positiva och negativa nyheter för Jönköping här.
Landskrona har det betydligt värre då man saknar hela 8 spelare från truppen i den senaste matchen. De spelare som saknas är Peter Karlsson, Ajsel Kujovic, Mathias Unkuri, Fredrik Karlsson, Alexander Zaim, Fredrik Olsson, Nicklas Nielsen och Tim Andersson som valt att lämna kluben. Dessutom komma lagets juniormålvakt Filip Jönsson åka med som reserv då andremålvakten Conny Rosén inte är tillgänglig. Man har även valt att plocka med ett par U21 spelare till den här matchen då man helt enkelt behöver spelare att tillgå på bänken. Tufft läge för Landskrona!