Jönköping har haft en del problem med målfabrikationen den senaste tiden men senast slog man Hammarby på bortaplan med 1-0 och dagens motståndare Falkenberg kommer från en imponerande seger mot GAIS. Jag går emot strömmen här och spelar ett, i mina ögon, bra spel!

Jönköping Södra – Falkenberg

Spel: Under 2.5 mål
Odds: 2.13 @ Pinnacle
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.00

Jönköping har en tung period bakom sig där man haft märkligt svårt att få in bollen i mål. För fem matcher sedan åkte man på stryk med hela 5-0 borta mot Östersund och efter den matchen har man haft problem i offensiven… Man gjorde mål på bortaplan mot Hammarby senast där man tog en imponerande seger på Söderstadion men innan det var man uppe i 4 raka matcher utan att ha gjort mål. I senaste hemmamatchen mötte man Värnamo och man dominerade den matchen totalt och radade upp chanser men man var ruskigt ineffektiva. Normalt hade man vunnit den matchen med flera bollar men nu slutade den 0-0 och det säger det mesta om lagets ineffektivitet. Lagets defensiv fortsätter att imponera då man inte släpper till något bakåt utan spelar väldigt bra och disciplinerad fotboll där mittfältet kompletterar backlinjen riktigt bra. Man har bara släppt in 1 mål på de 4 senaste matcherna och jag kan inte tänka mig annat än att man kommer spela defensivt disciplinerat ikväll när Falkenberg kommer på besök!

Falkenberg ligger trea i Superettan inför den här matchen då man har gjort det riktigt bra inledningsvis. I mina ögon spelar man dock över sin kapacitet för dagen och inom en snar framtid lär man hamna i en formsvacka. På hemmaplan har laget gjort riktigt starka matcher medan man på bortaplan inte haft det lika enkelt. Förra bortamatchen slutade 0-0 efter en jämn match med Landskrona där Falkenberg verkligen inte nådde upp till normal standard och i bortamatchen före det åkte man på storstryk mot Assyriska med hela 4-1 även om det inte riktigt speglade matchbilden. Men hur som helst så ska man ha i åtanke att Falkenberg verkligen inte spelar samma fotboll på bortaplan som på hemmaplan så att stirra sig blind på deras resultat på hemmaplan är ingen idé att göra. Nu står man inför en tuff bortamatch och mest troligt är att man kommer stänga ytorna för Jönköping och spika igen bakåt för att kanske lyckas pilla in en boll framåt och vinna matchen. Känslan är att det blir en tillknäppt historia här då det är två riktigt defensivt starka lag som möter varandra.

wpid2932-JPH26JS-3806
Niklas Helgesson i Jönköpings mål har storspelat den senaste tiden
och han lär knappast låta Falkenberg göra några enkla mål här…

Jönköping får klara sig utan unge Philip Djup och viktige Viktor Rönneklev som båda är skadade. Man får tillbaka försvararen Amer Ericsson Ibragic från skada och anfallaren Aleksei Kangaskolkka från avstängning.
Falkenberg får tillbaka mittfältaren Calle Wede till den här matchen. Man har sedan tidigare ett tungt skadeläge då man saknar Jesper Hansen, Daniel Johansson, Niklas Johansson, Emil Jensen, Johannes Vall och korsbandsskadade Zlatan Krizanovic…

Kort summering:
Jönköping
har alltså gjort 1 mål framåt på i de 5 senaste matcherna samtidigt som man släppt in 1 mål i de 4 senaste matcherna! Falkenberg har på bortaplan hållit nollan i 3 av sina 4 matcher! Jönköpings två senaste matcher på hemmaplan har slutat 0-0 och Falkenberg har spelat under 2.5 mål i 3 av sina 4 bortamatcher den här säsongen…

Falkenberg som kämpar i toppen åker till Jönköping med massor av respekt. Båda lagen kommer från starka insatser så det lär knappast vara någon underskattning från något av lagen här. Båda lagens tränare har i media betonat vikten av att krympa ytorna för motståndarna och eftersom det är två ruskigt starka defensiva lag som drabbar samman så tror jag på en målsnål match även om lagens offensiver stundtals imponerat den här säsongen. Falkenberg är inte lika offensivt starka på bortaplan som på hemmaplan och Jönköpings offensiv har inte riktigt vaknat till liv ännu så 2.13 gånger pengarnaför underspelet känns riktigt bra.