Den svenska superligan i innebandy rullar vidare efter veckans premiärmatcher. Helgens andra spel hämtas från det nya Idrottshuset när Jönköping får besök av Täby från Stockholm. Ett överodds i mina ögon som bara måste testas.

  • Match: Jönköping – Caperiotäby
  • Spel: Jönköping
  • Odds: 2,50 @ Expekt
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 13.30

Mitt fjärde spel från SSL sedan världens bästa innebandyliga drog igång. Vinst på 1,70 (Tyresö +0,5 19/9) och tighta förluster till 2,85 (Mullsjö 19/9) och 2,50 (Linköping 22/9). Jag kommer fortsätta leta värdespel vilket har lönat sig under föregående säsonger och jag tycker nog att jag har hittat ett här också.

Jönköping har (tillsammans med Warberg) tillskillnad från övriga lag tagit det lugnt i veckan då deras premiär spelades förra helgen. Förlust mot nämnda motståndare vilket grundlades efter en svag första period. Detta är lagets andra säsong i SSL efter återkomsten till den högsta division och jag tycker nog att laget ska ha goda chanser till att hålla sig kvar den här gången också. Inga förluster av värde, förstärkningar av yngre förmågor samt hemvändaren Adam Brobakken på backplats med några landskamper i bagaget. Kommer även veteranen och skarpskytten Johan Anderson upp i nivå så är Jönköping minst lika bra den här säsongen som ifjol, helt klart.

Detsamma kan man inte säga om Caperiotäby som är klart försvagat jämfört med förra säsongen, och tillskillnad från föregående år så är man långt ifrån en guldkandidat den här gången. Ett antal tunga spelarförluster där Filip Urwäder (också en hemvändare) är det enda på nyförvärvskontot som känns pålitligt. Man har haft en vana av att alltid ha en bred trupp men nu vilar ett ännu större och tyngre ansvar på ett fåtal spelare, däribland Patrik Hagberg som vann matchen åt Täby i den sista perioden (hemma mot Mullsjö) i onsdags, där man i övrigt stod för en slät prestation.

Jönköping är skadefritt denna söndag. Detsamma vad gäller Täby bortsett från en långtidsskada sedan tidigare på backplats.

Jönköping visade redan ifjol att man kan störa många favoriter – framförallt Täby, då man lyckades vinna båda matcherna och det ganska klart. Med ett Täby-lag som inte alls är lika starkt att jämföra med ifjol så är chanserna till den tredje raka segern helt okej för smålänningarna – iallafall bättre än 2,50.

Hemmalaget står i princip på samma grund till den här säsongen medan gästerna har mycket mer att jobba på. Man har fortfarande klasspelare som Hagberg, Hyvärinen, Edlund och Ramsin i målet, bl.a., men det är många detaljer som fortfarande inte sitter vilket man bl.a. såg under den svaga försäsongen – så även i premiären, trots seger, men då är också det här en tuffare uppgift.

Innan oddsen skulle släppas så tippade jag på att hemmalaget skulle få runt 2,10, så det här känns helt fel i min bok. Täby kommer få problem om prestationen är i nivå med det man visade upp i veckan. Jag ger Jönköping bättre segerchanser än så här, spelas givetvis därefter.

/Puyol

Ni kan även följa mig och oss via Twitter: @Puyol_SpelaSpel & @spelaspelse