Johnson spelar utan några direkta svagheter och det har vi inte minst sett i inledningen där han inte har tappat ett set och spelet har sett väldigt övertygande ut. Jag tycker inte Kei har nått upp till sin potential och linan är generös här.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Australien Open
  • Match: Johnson – Nishikori
  • Spel: Johnson +7.5
  • Odds: 1.63 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 01:00 

Johnson utvecklas för varje dag som går och är en intressant spelare utan några jätte luckor i sitt spel. Steve har sin styrka i forehanden och pressen han sätter på sina motståndare med denna är svår att hantera. Hans högsta nivå är hög och kan sätta press mot många toppspelare. Det såg vi till exempel i Brisbane där han pressade Kei till ett tiebreak. Han har även vunnit mot bland annat Lopez, tagit set och spelat väldigt jämna matcher mot Milos. Han har endast tappat fyra set på totalt sju matcher i år  och det är ett stryke besked, han kommer troligtvis inte att vika ner sig speciellt lätt mot Kei och den linan vi får på 7.5 är generös i mitt tycke.

Kei har som sagt inte riktigt kommit upp till sin standard ännu, och i matchen mot Dodig inatt så hade han många misstag som gjorde att han inte riktigt kunde sätta den press på Dodig som han hade önskat. Han hade hela fem breakbollar emot sig och tre utav dessa kunde han inte försvara vilket inte är helt hundra. Det är just misstagen i egen serve som har kostat honom en del, mot Almagro så hade han 10 breakbollar emot sig vilket är extremt mycket. Det var rena turen att det var just Almagro han mötte, hade det varit en bättre spelare som kan utnyttja misstagen så hade det blivit betydligt tuffare.

Steve är precis en sådan spelare som han inte vill möta när han inte är i form riktigt och att han ska mosa Steve är otroligt. Att få in det till 1.63 är bra!