Fortsätter på samma spår med UFC Fight Night 42 där vi hittar ytterligare en intressant match på huvudkortet med ytterligare en lirare hemmahörandes i Albuquerque och Team Jackson MMA. Ett möte i flugvikt där två fd ”contenders” i form av John Dodson och John Moraga ska drabba samman där den ena kombattanten får ses med bättre chanser till att leta sig till en ny titelmatch. ”The Magician” har utvecklats till en redig artist när det kommer till att slå ut sina motståndare där jag menar på att han kan ha slagläge på nytt.

  • Match: John Dodson – John Moraga
  • Spel: Dodson via KO/TKO/DQ
  • Odds: 2,25 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 04.45 8/6

Vi förflyttar oss till de mindre kombattanterna som vägde in på 56 kg för ett möte med titelkaraktär där båda vill studsa tillbaka till en ny chans på bältet och ett nytt möte med mästaren Demetrious JohnsonJohn Dodson (15 segrar, 6 förluster) klarade sig något bättre och var med halvvägs i sin batalj medan John Moraga (14 segrar, 2 förluster) blev utklassad. Med de senaste prestationerna att gå på står magikern kallad som rättmätig storfavorit.

Den karismatiske John Dodson förlorade knappt mot ”Mighty Mouse”, det enda nederlaget sedan 2010 (7 matcher) där han har gått riktigt starkt sedan dess. Bland annat besegrades TJ Dillashaw, nuvarande mästaren i bantamvikt, i samma viktklass i den 14:e säsongen av Ultimate Fighter och dess final under den perioden. Han hittade snabbt tillbaka till vinnarspåret senast när Darrell Montague slogs ut på ett imponerande sätt inom loppet av 4 minuter, ytterligare prov på vilken power han har i sina nävar vilket är anmärkningsvärt med tanke på storleken. Än mer anmärkningsvärt att han står för en högre ”knockdown rate” än vad den genomsnittlige tungviktaren bär på.

John Moraga är slipad men placerar sig nivån under viktklassens absoluta toppskikt. Han kan brottas väl men motståndet står för ett högprocentigt nedtagningsförsvar och jag förväntar mig att den alltför flyfotade uppgiften kommer bli väldigt svår att fånga in. Dodson är fruktansvärt snabb i sina rörelser med händer och fötter, vilket jag ser som vitala egenskaper när den tidigare nämnde Johnson ska utmanas på nytt, där han borde kunna klocka in minst ett riktigt tungt slag inom 15 minuter.


En insats under medel medel på John Dodson att stå som vinnare genom att avsluta matchen via en knockout/teknisk knockout.

/Puyol