UFC levererar en ny gala efter ett kortare uppehåll, den här gången i Seattle med bl.a. en titelmatch i flugvikt på spel. Inleder dock med spel på galans absolut första match, därav det något tidiga spelstoppet i och med att bataljen ingår i ett sk prelim card. John Albert och Yaotzin Meza drabbar samman i fjäderviktsklassen där jag menar att vi kan ha en favorit som lever farligt.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: John Albert – Yaotzin Meza
  • Spel: Meza
  • Odds: 3,00 @ Betsafe
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 22.00 27/7

John Albert (7 vinster, 4 förluster) har ännu inte gått tiden ut under sin professionella karriär där det här blir hans femte officiella match i organisationen. Bär på en aggressiv stil med en striking som kan bli vägvinnande vid övertag. Yaotzin Meza (19 vinster, 8 förluster) är desto mer färsk i det här sammanhanget och inte lika bekväm ståendes. Dock en klart duglig brottare som har visat, på lägre nivå, att han kan plocka ner sin motståndare och kontrollera matcherna därifrån.

Albert har förlorat 3 matcher i följd, dock mot någorlunda tufft motstånd, där jag misstänker att han är piskad till seger ifall han vill behålla sitt kontrakt. Meza har endast gått en match i organisationen, en debut som togs på kort varsel när han en annan fighter drog sig pga skada. Matchen förlorades mot topprankade Chad Mendes (titelutmanare ifjol), ett överkvalificerat motstånd som inte gjorde debutanten någon större rättvisa.

003_John_Albert_and_Yaotzin_Meza_gallery_post_display_image

Ingen av dessa herrar kommer vara i närheten av att tillhöra toppskiktet i viktklassen. Rent spontant känner jag dock att favoriten är alldeles för ojämn och i grunden inte avsevärt mycket bättre än motståndet till drygt 1,3-1,4. Något som kanske stärks sett till förberedelserna inför match.

Albert missade vikten med ett kg (vilket gör det här till en match i catchweight) och såg sliten ut under invägningen, där jag misstänker att han gick in väldigt hårt för att pressa ner vikten till den tillåtna gränsen då han fortfarande såg ut att svettas mycket på väg in mot vågen. Att han tvingas ge upp 20 procent av sin matchlön till motståndaren kommer knappast påverka utgången här, men om han har haft svårt med viktnedgången så är det troligt att han kommer mattas ut tidigare än vanligt, vilket kan bli en faktor om det här blir en längre match.

Meza tränar numera med ”The Lab” i Arizona som bl.a. har mästaren Benson Henderson (lättvikt) i sitt stall. Duktiga tränare som kan spetsa till hans egenskaper men även lägga upp en vägvinnande matchplan.


Yaotzin Meza spelas som segrare med en låg insats.

/Puyol