Vänder nu blickarna mot nattens co-main event som är ett möte i lättvikt, och något som jag tror kan bli ett väldigt underhållande krig mellan Jim Miller (21-4) och Joe Lauzon (22-7). Jag har precis som spelbolagen min favorit, men jag väljer att spela på vinstmetoden och trots en mindre sänkning på 0bjektet så ser jag fortfarande det här som ett fint drag.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Jim Miller – Joe Lauzon
  • Spel: KO, TKO / Poäng
  • Odds: 1,83 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 04.30

En väldigt intressant matchning i den talangfulla lättviktsklassen då båda har sina främsta styrkor inom samma område. Två rutinerade lirare om man ser till att båda är relativt unga på 29 respektive 28 år fyllda. Miller har nu förlorat två av sina tre senaste fighter, men då ska man komma ihåg att förlusterna har kommit till mot de som rankades som etta (titelhållaren Benson Henderson) och tvåa (Nate Diaz) i divisionen. Lauzon kommer från en seger över Jamie Varner i en väldigt sevärd match.

Jag ser Jim Miller som den mer kompletta fightern i överlag och han fanns med i diskussionen om att gå en titelfight innan han stötte på patrull i form av Ben Henderson. Tycker inte att han har några direkta svagheter och han kan ge alla i viktklassen en match. Han är en riktigt skicklig grappler med effektiv brottning samt fin boxning, även om den där ultimata powern inte riktigt finns där. Joe Lauzon däremot, som får ses som ”bonuskungen” efter att ha plockat hem ett antal utmärkelser i form av ”fight of the night” och ”sub of the night”, är kanske än mer teknisk med sin grappling. Boxningen är helt okej, dock ingen naturlig brottare. Men sett till rörelsemönster får han nog ses som den som är något mer kvick på föttern.

Båda dessa herrar är aggressiva och beväpnade med spetskvaliteter och blir på så sätt farliga att ha att göra med. Av den anledningen skulle jag vilja vända deras främsta egenskaper mot varandra, och på så sätt kan vi ha ett bra spel framför oss. Tror nog att dom kan ta ut varandra i grapplingen och båda ska vara så pass skickliga på att kunna täcka upp diverse drag om man inte befinner sig i en alltför underlägsen position. Om den här fighten skulle avslutas via en submission när och om den går till mattan så tror jag att det kommer krävas ett stort tekniskt nummer av någon av kombattanterna eller ett reäljt misstag för att lämna en lucka för en sådan.

Min första tanke var att spela på att den här matchen skulle gå till domslut, dvs matchtiden ut, till ett högt odds. Men jag väljer att gardera upp mig ifall det här skulle hållas stående när decimalerna ändå känns fullt godkända för det.


Spelet blir att matchen antingen avslutas via knockout/teknisk knockout eller att den går matchtiden ut. Spelet hittar ni under ”method of victory – halvgardering”.

Sidospel:
Över 2,5 ronder 2,03 (Betsafe) 1,5/10 units

/Puyol