Ännu ett innebandyspel som hämtas från Allsvenskan Norra och dess inledande omgång när ett gäng dalmasar ska åka ner till Järfälla och Stockholm i jakten på 3 poäng. Jag lutar mig mot ett lag som jag trodde skulle ses som större favoriter och spelet blir därefter.

  • Match: Järfälla – KAIS Mora
  • Spel: KAIS Mora
  • Odds: 1,90 @ Svenska Spel
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00

Mora hade en svag inledning på fjolåret för att sedan rycka upp sig avsevärt och sett till den starka avslutningen så är det lite märkligt att man inte pratar alltför mycket om laget då man inte har blivit av med några nyckelfigurer heller. Koncentrationen ligger istället på några andra lag i toppen, vilket kan passa dalmasarna ganska bra.

Så sent som i säsongen 10/11 var de rödsvarta nykomlingar i Superligan när de tog över en gratisplats efter att ett lag tvingades dra sig ur. Sedan dess har man laddat om och man har nu en stabil grund att stå på där spelare som Bobby Edberg och hemvändaren Max Wahlgren sticker ut. Intressant att se vad de kan göra för laget nu när båda är med från start. En duo som helt klart skulle kunna göra bra ifrån sig även i högsta ligan.

Bobby Edberg in action när Mora var uppe i Superligan

Järfälla är ytterligare ett lag i serien med ett väldigt ungt lag. I vanlig ordning satsar man stort på de som kommer från de egna leden och där är den erfarne tränaren Mika Packalén ett fint nyförvärv när det kommer till talangutveckling. Dess framgång hänger däremot väldigt mycket på hur pass väl samarbetsavtalet med SSL-laget AIK kommer slå ut. Funkar säkert jättebra för AIK, men jag kan inte se hur det ska gynna Järfälla alltför mycket under inledningen av serien. En handfull spelare kommer börja säsongen hos AIK och kvar har man inte direkt den mest erfarna spelartruppen, i överlag.

Jag tror nog att Mora kan smyga med bakom de tippade förhandsfavoriterna på 3-4 lag, och man kommer även ge samtliga av dessa gäng en match i respektive möte. I grunden är man också ett lite bättre än dagens motstånd och därmed känns spelet sunt. Båda lagen är i stort sett ordinarie.

Oddset på bortalaget har sjunkit ett litet snäpp men decimaler som 1,90 funkar fortfarande. Nordicbet har lagt sig på 1,65 medan Betsafe ännu inte har släppt något odds.

/Puyol