Nu när tennisen är slut vänder vi istället våra blickar mot fotbollsmatchen ikväll. Det har blivit dags för semifinal för våra svenska tjejer.

  • Match: Japan – Sverige
  • Tips: Japan 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,53 @ Sportbet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13/7 20.45

Analys:

Japanskorna har spelat stabilt hittills i VM och den enda förlusten har kommit mot England (0-2). Men nu senast i kvartsfinalen så slog dom ut storfavoriterna Tyskland efter ett mål i förlängningen. Med den vinsten i ryggen så kan allting hända och laget kan mycket väl ta sig till final. Japan har dessutom slagit Sverige tidigare i år i Algarve Cup med 2-1. Samma lag möttes dessutom i en träningsmatch innan VM, då blev det 1-1. Japans fina passningsspel passar Sverige dåligt och jag håller Japan som knapp favorit här.

Sverige har även dom spelat väldigt bra i VM och tog en fin skalp när laget besegrade USA med 2-1. Resterande lag som Sverige har mött hittills är lag som Sverige skall vinna över. Lagets viktigaste spelare, Lotta Schelin, testas sent innan hon ger klartecken till spel. Det är mycket oroväckande för svenskorna som kommer få det tufft utan henna på plan. Hon är den spelare som ligger bakom det mesta framåt och har dessutom en fin teknik som kan överraska motståndarna. Även om hon spelar så är frågan hur mycket sjukdomen har tagit på henne.

Jag håller matchen som helt öppen på förhand. Schelins sjukdom tillsammans med Japans tidigare resultat över Sverige, gör att jag tror att Japan kan vinna här. Oddset är riktigt bra och skall spelas direkt.

Lycka till!

//Josef